Vali Bektaş Yaz Spor Okullarında Başarılı Olan Öğrencilere Madalyalarını Verdi - Son Dakika
Yerel

Vali Bektaş Yaz Spor Okullarında Başarılı Olan Öğrencilere Madalyalarını Verdi

Vali Bektaş Yaz Spor Okullarında Başarılı Olan Öğrencilere Madalyalarını Verdi

Şehzadeler Kaymakamlığı ve Şehzadeler Belediye Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen 2014 Yaz Spor Okullarına katılan başarılı öğrenciler törenle madalyalarını aldı.

16.07.2014 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehzadeler Kaymakamlığı ve Şehzadeler Belediye Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen 2014 Yaz Spor Okullarına katılan başarılı öğrenciler törenle madalyalarını aldı.

Şehzadeler İlçesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 5-15 yaş kategorisinde iki aşamalı ve ücretsiz olarak hazırlanan yüzme, tenis, okçuluk, jimnastik ve koordinasyon branşlarında başarılı olan öğrencilere madalyaları Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atatürk Olimpik Yüzme Havuzunda düzenlenen madalya törenine Vali Erdoğan Bektaş'ın yanı sıra Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, daire müdürleri, sporcular ve velileri katıldı.

Proje ile yaz tatiline giren öğrencilere sosyal ve sportif faaliyetlerle ulaşmak, öğrencileri ilgi duydukları bir spor branşı ile tanıştırmak, spor ortamında bulunmalarını sağlamak, istismar, şiddet, madde bağımlılığı ve her türlü kötü alışkanlıklardan koruyarak onlara en doğru biçimde spor kültürünü kazandırmak, ruh ve beden sağlığını geliştirerek kabiliyetleri ölçüsünde spor faaliyetlerine yönlendirmek, aynı zamanda lisanslı sporcu alt yapısını oluşturmak amaçlanıyor.

Şehzadeler Başkanı Ömer Faruk Çelik törende yaptığı konuşmada Şehzadeler Belediyesi olarak spora duyarsız kalmadıklarını, Şehzadeler Kaymakamlığı ile birlikte çeşitli toplantılar yaparak bu projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise konuşmasında, "Biz yeni kurulmuş bir kaymakamlık ve belediye olarak bu yazı boş geçirmemeleri amacıyla ekonomik durumu iyi olmayan çocuklarımız ve ekonomik durumu iyi olsa da bu spor imkanlarına ulaşamayan çocuklarımız için yaz spor okulunu haziran ayı içerisinde planladık. 500 tane çocuğumuzu yaz sporlarına alacağız, bunlardan 50 tanesi spora aşina olup devam edecek, bunların içinden de ilimizi temsil edecek 5 tane başarılı sporcuyu tespit edeceğiz. Ama gördük ki çocuklarımızın birçoğu başarılı" dedi.

Almanya'nın dünya şampiyonluğunu örnek gösteren Çorumluoğlu, "Almanya'nın şampiyonluğunun temelleri 20 yıl önce atıldı. Disiplinli bir çalışma sonucu, disiplinli bir kadro ile Dünya Kupası geldi. Belki de burada yetiştirdiğimiz çocuklarımız 20 yıl sonra bizim gurur duyacağımız başarılar kazanacaktır" şeklinde konuştu.

Projeye Şehzadeler Belediyesi ulaşım koordinasyonunu sağlarken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı malzemeleri temin etti. Sağlık İlçe Müdürlüğü öğrencilere sağlıklı beslenme ve yaşam ile diş sağlığı konularında bilgilendirme yaptı.

Eğitimlere katılan öğrencilerden yetenekleri çalıştırıcılar tarafından yaz tatili sonrası devam edebilir görüşü alınanlar bütün bir yıl boyu çalışmalara alınarak okullarında takip edilecek.

Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında iki dönem olacak şekilde Atatürk Yüzme Kompleksi, Sancaklıbozköy Ortaokulu, Spil Jimnastik Kulübü, Tenis Dağcılık İhtisas Kulübü, özel spor kulüpleri Tenis Dağcılık, Manisa Anadolu Lisesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor tesislerinde özel spor kulüpleri Tenis dağcılık, Su Sporları, Spil Jimnastik, Manisa Jimnastik İhtisas ve İl Gençlik Spor Kulübü olarak yaklaşık 522 öğrenci çalışmalara katılıyor. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Bektaş Yaz Spor Okullarında Başarılı Olan Öğrencilere Madalyalarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement