Vali Büyükersoy, Ziyaret Köyünde Cami Açılışına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Vali Büyükersoy, Ziyaret Köyünde Cami Açılışına Katıldı

Vali Büyükersoy, Ziyaret Köyünde Cami Açılışına Katıldı

Muş merkeze bağlı Ziyaret köyünde yapımı tamamlanan cami, törenle hizmete açıldı.

22.04.2014 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş merkeze bağlı Ziyaret köyünde yapımı tamamlanan cami, törenle hizmete açıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törene Vali Vedat Büyükersoy, İl Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, İl Müftüsü Recep Uzun ve bazı kurum amirleri katıldı.

Ziyaret köyünde yapımı tamamlanan 550 kişi kapasiteli caminin açılışını yapan Vali Büyükersoy, camilerin müminlerin buluştuğu, bir araya geldiği, sevginin, saygının ziyadeleştiği yerler olduğunu söyledi.

Cami inşaatlarında bazı insanların parasıyla, bazısının emeğiyle katkı sunduğunu belirten Büyükersoy, camilerin Müslümanların ibadetgahı olduğunu ifade etti.

Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Burada ibadet ederken, omuz omuza verirken hiçbirisi diğeri için kin, nefret ve öfke besleyemez. İşte İslam'ın güzelliği de buradadır. İslam ismi üzerinde, barış, sevgi, saygı dinidir. Burada namaza gelen cemaatin, önce birbirinden emin olduğunu, omuz omuza vererek beraber namaz kılarak gösterdiğine inanıyoruz. Burada bir araya geliyoruz, beraber oluyoruz ve birbirimize güveniyoruz. İşte böyle bir mekanı hizmete açacağız. Dışarıdan gördüğümüz kadarıyla son derece güzel bir cami olmuş ama camilerin asıl süsü cemaattir. Cemaat olmazsa, cami o süsten mahrum kalır." - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Büyükersoy, Ziyaret Köyünde Cami Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement