Vali Çakacak, İl Müftüsü Melek ve İlçe Müftülerini Kabul Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Çakacak, İl Müftüsü Melek ve İlçe Müftülerini Kabul Etti

Vali Çakacak, İl Müftüsü Melek ve İlçe Müftülerini Kabul Etti

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, herkes birbirinin hak ve özgürlüklerine saygı gösterdiğinde toplumda birçok problemin önüne geçileceğini belirterek, “İnsanlar birbirlerine toplumda sevgi penceresinden bakabilmeyi öğrenebilseler, birbirimize o pencereden bakabilsek birçok kötülük de önlenmiş olur” dedi.

13.04.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, herkes birbirinin hak ve özgürlüklerine saygı gösterdiğinde toplumda birçok problemin önüne geçileceğini belirterek, "İnsanlar birbirlerine toplumda sevgi penceresinden bakabilmeyi öğrenebilseler, birbirimize o pencereden bakabilsek birçok kötülük de önlenmiş olur" dedi.

Mersin İl Müftüsü Ali Melek, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla merkez Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli ilçelerinin müftüleri ile birlikte Vali Çakacak'ı ziyaret etti. Valilik makamında gerçekleşen ziyaret öncesinde, İl Müftüsü Melek, tüm Valilik çalışanlarına gül dağıttı.

Melek ve ilçe müftülerinin ziyaretine teşekkür eden Vali Çakacak, Kutlu Doğum Haftası'nın Mersin'e, Türkiye'ye ve İslam Alemi'ne hayırlı olmasını diledi. Kutlu Doğum Haftası'nın 1989 yılından bu yana 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlandığını ifade eden Çakacak, hafta boyunca çeşitli programlar gerçekleştirildiğine işaret etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hafta dolayısıyla her yıl ayrı bir tema belirlediğini anımsatan Çakacak, bu yılki temanın da 'Hz. Peygamber Efendimiz ve Birlikte Yaşama Ahlakı' olduğunu söyledi. Her zaman birlik ve beraberliğe vurgu yaptıklarını dile getiren Çakacak, "Birlik, beraberlik, kardeşlik, adalet duygusu toplumda yerleştiği zaman, toplumda var olan birçok problemin azalacağını da biliyoruz. Bu itibarla Kutlu Doğum Haftası'nda ne kadar geniş kitlelere ulaşılabilirse o kadar yararlı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Birlikte yaşamanın bazı şartlara uymayı gerektirdiğinin altını çizen Çakacak, "Toplumumuzda insan hak ve özgürlüklerinin son derece önemli olduğunu her zaman söylüyoruz. Ama bunu hep genel manada düşünmek lazım. Eğer biz insan hak ve özgürlüklerinde saygıyı öne koyarsak, kendi hak ve özgürlüklerimizi kullanırken bir başka insan hak ve özgürlüklerini zedelemeyecek şekilde saygı gösterirsek toplumda o kadar büyük olumlu etkisi olur. Hep sevgi diyoruz, farklılıklarımızı zenginlik olarak görmek diyoruz. İnsanlar birbirlerine toplumda sevgi penceresinden bakabilmeyi öğrenebilseler, birbirimize o pencereden bakabilsek birçok kötülük de önlenmiş olur. Hepimiz insanız, yaradılanı severiz yaradandan ötürü. Dil, din, ırk, renk, farkı gözetmeden birbirimizi insan olduğu için sevip saygı gösterirsek toplumda birçok problemin de önüne geçmiş oluruz" ifadelerini kullandı.

"İL GENELİNDE 457 PROGRAM GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

İl Müftüsü Melek de Kutlu Doğum Haftası'nın, sevgili Peygamber Efendimizin kameri takvime göre mevlit kandili olduğunu, miladi takvime göre 20 Nisan'ı da içerisine alan bir hafta olarak 1989 yılından itibaren kutlandığını söyledi. Bu hafta vesilesiyle Hz. Peygamberi her kesime daha iyi anlatabilmek, daha geniş kapsamıyla yüce Peygambere iletilmiş olan ilahi mesajları insanlara ulaştırmak ve bunu ulaştırırken hem daha iyi anlamayı hem de daha iyi içselleştirmeyi sağlamak adına Mersin il genelinde 457 program hazırladıklarını bildirdi. Mersin özelinde 335 program gerçekleştireceklerini ifade eden Melek, "Yarın Kutlu Doğum Haftası açılış programımızı Marina Yat Limanı'nda gerçekleştireceğiz. Ayrıca, bir önceki Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Bardakoğlu Mersin'e gelecek ve 17 Nisan'da Muğdat Camii'nde cuma vaazını verecek. Öte yandan, bu yıl ilk defa Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol doğrultusunda yapılacak 'Gençlik Şöleni' Türkiye genelinde 22 ilde gerçekleştirilecek. 22 ilden biri de Mersin olacak ve 17 Nisan Cuma akşamı saat 18.00'de Edip Buran Spor Salonu'nda gençliğe yönelik bir konser düzenlenecek" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çakacak, İl Müftüsü Melek ve İlçe Müftülerini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement