Vali Çakacak, İş Dünyasıyla İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Vali Çakacak, İş Dünyasıyla İftarda Buluştu

Vali Çakacak, İş Dünyasıyla İftarda Buluştu

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, terörün tüm insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu belirterek, “Mersinimizin tüm dinamikleri olarak hem bu oyunlara karşı koyacağız hem de sivil toplum kuruluşlarımızla ve iş dünyasıyla birlikte üzerimize düşenin en iyisini yapmanın çabası içerisinde olacağız” dedi.

10.06.2016 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, terörün tüm insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu belirterek, "Mersinimizin tüm dinamikleri olarak hem bu oyunlara karşı koyacağız hem de sivil toplum kuruluşlarımızla ve iş dünyasıyla birlikte üzerimize düşenin en iyisini yapmanın çabası içerisinde olacağız" dedi.

Vali Çakacak, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (MESİAD) iftar yemeğine katılarak, iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Dernek Başkanı Mehmet Deniz'in ev sahipliğinde Liva Otel'de düzenlenen iftar programında konuşan Çakacak, Ramazan ayının Türk kültüründe ayrı önemi olduğuna vurgu yaptı. Ramazan ayının, bereket, birlik, beraberlik, dostluk, yardımlaşma ve dayanışmayı barındırdığını dile getiren Çakacak, "Bu mübarek ay, sosyal meselelerimize sevgi penceresinden bakmamızı gerektiren bir aydır. Bu ayda millet olarak yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerini gösteriyoruz. Ramazan'da yasadığımız bu hasletleri yıl boyunca yaşayabilirsek toplumsal barışa ve huzura en güzel katkıyı yapmış oluruz" diye konuştu.

Türkiye'nin 3 milyona yakın mülteciyi misafir ettiğini kaydeden Çakacak, "Onlar hukuksal olarak mülteci olabilirler ama bizim kültürümüze göre misafirlerimizdir. Yokluklar içerisindeki milletimiz Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, doğulusuyla, batılısıyla hepsi birden 'Çanakkale Geçilmez' ve birliğin, beraberliğin, kardeşliğin en güzel örneğini Çanakkale'de gösterdiler. Türlü oyunlarla milletimizi dize getirmeye çalışanlar Çanakkale'ye dönüp baksınlar ki, bu milletin birlik ve beraberliğinin asla ve asla bozulamayacağını görsünler" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, ülkede meydana gelen terör olaylarına da değinen Çakacak, terörün dini, imanı, rengi, kültürü ve milliyeti olmadığının altını çizdi. Çakacak, "Terör tüm insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Bu nedenle terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. Bu vesileyle devletimizin bekası için canını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, onları saygıyla anıyorum. Mersinimizin tüm dinamikleri olarak hem bu oyunlara karşı koyacağız hem de sivil toplum kuruluşlarımızla ve iş dünyasıyla birlikte üzerimize düşenin en iyisini yapmanın çabası içerisinde olacağız. Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan önderliğinde, Valiliğimiz, yerel yönetimlerimiz, odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve sizler ile birlikte Mersinimizi hak ettiği yere getireceğiz" şeklinde konuştu.

Mersin'de devam eden ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Çakacak, göreve geldiği günden bu yana en büyük problemin uluslararası havalimanı ihalesi olduğunu söyledi. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın girişimleriyle havalimanının ihale edildiğini anımsatan Çakacak, havalimanının en kısa zamanda tamamlanmasının sağlanacağını belirtti. Ayrıca, 'Serbest Bölge Kavşağı Projesi', 'Kazanlı Turizm Bölgesi' karayolu çalışmaları, 'Akdeniz Sahil Yolu Projesi' ve 'Silifke- Mut arası bölünmüş yol' çalışmalarının büyük hızla devam ettiğini bildiren Çakacak, tüm projelerin takipçisi olduklarını sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çakacak, İş Dünyasıyla İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement