Vali Çakacak: "Mersin'in Yüzde 93'ü Havza Sınırları İçinde" - Son Dakika
Yerel

Vali Çakacak: "Mersin'in Yüzde 93'ü Havza Sınırları İçinde"

Vali Çakacak: "Mersin\'in Yüzde 93\'ü Havza Sınırları İçinde"

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 1 milyon 478 bin 179 hektar alanla Mersin’in yüzde 93’lük bir bölümünün havza sınırları içerisinde yer aldığını bildirdi.

22.04.2015 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 1 milyon 478 bin 179 hektar alanla Mersin'in yüzde 93'lük bir bölümünün havza sınırları içerisinde yer aldığını bildirdi.

Doğu Akdeniz Havzası Yönetim Heyeti ve Üst Yönetim Heyeti'nin 2015 yılı birinci toplantısı, Mersin Valisi Çakacak başkanlığında Valilik Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Burhan Fuat Çankaya, Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürü Ali Kılıç ile Mersin, Antalya, Konya ve Karaman illerinden gelen heyet üyeleri katıldı.

Vali Çakacak, Heyet Başkanı olarak toplantıda yaptığı konuşmada, 1970'li yıllardan sonra yoğunlaşan su, hava ve çevre kirliliği nedeniyle dünya genelinde ulusal havza yönetimi odaklı çalışmalar başlatıldığına dikkat çekti. Su kaynaklarının korunarak sürdürebilir bir kalkınmanın oluşturulması için Türkiye'de de 25 su havzası bulunduğunu belirten Çakacak, Mersin Valiliği'nin Koordinatör Valilik olduğu Doğu Akdeniz Su Havzası'nda Antalya, Karaman, Konya ve Mersin illerinin bulunduğunu kaydetti. Çakacak, 1 milyon 478 bin 179 hektar alanla Mersin'in yüzde 93'lük bir bölümünün havza sınırları içerisinde yer aldığını vurguladı.

Çakacak'ın konuşmasının ardından Doğu Akdeniz Havzası Yönetim Heyeti Sekreteryası DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Havza Yönetimi Başmühendisi İrfan Aslankurt havza, halihazırda yürütülen çalışmalar ve uzun vadede gerçekleştirilecek çalışmalar ile ilgili bir sunum yaptı. Toplantıda daha sonra yapılan oylamayla Ekolojik Yaşam Girişimcileri ve Gönülleri Derneği (EKOLOG) Başkanı Alper Girgeç ve Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Mersin İl Temsilcisi Perihan Saydan Pazarbaşı, Havza Yönetim Heyeti'nde su yönetimi konusunda çalışacak sivil toplum kuruluşu üyesi olarak seçildi.

Havza paydaşlarının Havza Koruma Eylem Planı İş Takvimi ve Takip Tablolarına Veri Girişi konusunda bilgilendirilmesi sonrasında heyet üyelerinin görüşme taleplerinin değerlendirildiği toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Yönetim Heyeti toplantısında alınan kararlar Yönetim Üst Heyeti'nce düzenlenen toplantıda görüşülerek onaylandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çakacak: 'Mersin'in Yüzde 93'ü Havza Sınırları İçinde' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement