Vali Çakacak Şehit Aileleri ve Gazilerle Biraraya Geldi - Son Dakika
Yerel

Vali Çakacak Şehit Aileleri ve Gazilerle Biraraya Geldi

Vali Çakacak Şehit Aileleri ve Gazilerle Biraraya Geldi

İl protokolü, Vali Özdemir Çakacak’ın verdiği iftar yemeğinde şehit aileler ve gazilerle bir araya geldi.

21.07.2014 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl protokolü, Vali Özdemir Çakacak'ın verdiği iftar yemeğinde şehit aileler ve gazilerle bir araya geldi.

Düzenlenen iftar programına şehit aileleri ile gazilerin katıldı. İftar yemeğine Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak'ın yanı sıra Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Vali Yardımcıları, Belediye Başkan Vekili Veli Şahin, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. S. Kudret Saylam, Baro Başkanı Av. Mehtap Karaburçak, Tuzcu, İl Genel Meclis Başkanı Şuayip Soysal, protokol üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, Muharif Gaziler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri eşleri ile birlikte katıldı.

İftar sonrasında konuşma yapan Vali Özdemir Çakacak, güzel bir ramazan akşamında, bu mübarek ayın manevi havasını şehit yakınları ve gazilerle birlikte teneffüs etmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Ramazan ayının hem İslam aleminde hem de Türk Milletinde ayrı bir yeri, ayrı bir kültürü olduğunu belirten Vali Çakacak, "Ramazanda birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma duyguları ön plana çıkar.

İnsanlar, bu ayda daha hoşgörülü olurlar. Aynı sofraları paylaşır, konu komşu gözetilir, akrabalar ziyaret edilir. Şehit yakınlarımız da şehitlerimizin bizlere birer emanetidir. Şehitlerimizin bizlere vatan olarak bıraktığı bu toprakların vatanın kıymetini bilmeliyiz. Şehit ve gazilerimize minnet borçluyuz. Bu cennet vatan uğruna hayatlarını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum" dedi.

Filistin'de yaşanan olaylardan dolayı ülkemizde Ramazan ayının huzur içerisinde fakat buruk bir şekilde yaşanıldığını ifade eden Vali Çakacak, "İslam dünyasına baktığımızda bizim yaşadığımız Ramazanı, başka İslam ülkeleri aynı şekilde yaşamıyor. Temennimiz, acı çeken İslam devletlerinin bir an evel bu acılardan kurtularak refaha ermesidir." şeklinde konuştu.

İftar yemeği, Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak ile, il protokolünün şehit aileleri ve gazilerle yaptıkları sohbetin ardından sona erdi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çakacak Şehit Aileleri ve Gazilerle Biraraya Geldi - Son Dakika


Advertisement