Vali Cebiroğlu: Betonlaştırarak Yalova'ya Zulüm Yapmayalım - Son Dakika
Güncel

Vali Cebiroğlu: Betonlaştırarak Yalova'ya Zulüm Yapmayalım

Vali Cebiroğlu: Betonlaştırarak Yalova\'ya Zulüm Yapmayalım

Yalova'nın il olmasının 20'inci yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Selim Cebiroğlu, betonlaşan dünyada ruh olmayacağını belirterek, "Toprağa saygısı olmayanın kendine saygısı olmaz. Ülkeye bu anlamda zulüm yapıyoruz ama, gelin Yalova'ya zulüm yapmayalım. Gelin yüzde 59'la övündüğümüz yeşil alanı yüzde 70 yapalım. Yapamıyorsak da yüzde 59'u koruyalım" dedi.

21.07.2015 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'nın il olmasının 20'inci yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Selim Cebiroğlu, betonlaşan dünyada ruh olmayacağını belirterek, "Toprağa saygısı olmayanın kendine saygısı olmaz. Ülkeye bu anlamda zulüm yapıyoruz ama, gelin Yalova'ya zulüm yapmayalım. Gelin yüzde 59'la övündüğümüz yeşil alanı yüzde 70 yapalım. Yapamıyorsak da yüzde 59'u koruyalım" dedi.

Yalova'nın il oluşunun 20'inci yılı nedeniyle Yalova Kent Konseyi'nin öncülüğünde Yalova Belediyesi ve Yalova Valiliği'nin desteğiyle 'Yalova+20' Kongresi düzenlendi. Lova Hotel'de gerçekleştirilen kongrede Yalova'nın il oluşundan bu güne geçen 20 yıllık süreç, bu dönemde görev yapan Valiler, Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının katılımıyla değerlendirildi.

Kongreye, Yalova'nın il olduğu hükümet döneminde Başbakan Yardımcısı olan Hikmet Çetin, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Eski Yalova Valisi Yusuf Erbay ve Nihat Özgöl, Eski Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ile meslek odası temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve özel sektör temsilcileri katıldı.

'DÜNYADA BİR CENNET VARSA ORASI YALOVA'DIR'

Kongrede konuşan Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, Yalova'ya aşık olduğunu söyledi. Salman şöyle dedi:

"Yalova tarihinde önemli ve anlamlı olan günlerde birindeyiz. İllerin havaalanlarına ihtiyacı vardır ama bizim yok. Çünkü büyük havaalanlarına ulaşmamız 15 dakika. Yüzde 59'u orman olan yeşil bir şehirdeyiz. Bir elimiz mavide bir elimiz yeşilde. Böyle bir memleket dünyada yok. Eğer bu dünyada bir cennet varsa orası da Yalova'dır. Ayrıca burası için Mustafa Kemal Atatürk 'Benim Kentim' demiştir. Ankara ve İstanbul dışında en çok vakit geçirdiği yer."

VALİ: BETONLAŞAN DÜNYADA RUH OLMAZ

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu da yaptığı konuşmasında betonlaşmaya dikkat çekti. Vali Cebiroğlu şunları kaydetti:

"Bizim değerleri korumak için burada olmamız lazım. Öyle olduğunu düşünüyorum. İnsan olmanın gereği de budur. Ama bu konuda sınıfta kaldığımızı, egomuzun öne çıktığı, materyalist dünyanın zulmüne boyun eğdiğimiz bir dönemden geçtiğimizi düşünüyorum. Herkes görevini gerektiği gibi yerine getirirse sorun yok demektir. İşi erbabına verirseniz sorun kendiliğinden çözülür. Bugün ilimizin meselelerini görüşüyoruz ama aslında görüştüğümüz insanlığın meselesi. Betonlaşan dünyada ruh olmaz. Toprağa saygısı olmayanın kendine saygısı olmaz. Ülkeye bu anlamda zulüm yapıyoruz ama, gelin Yalova'ya zulüm yapmayalım. Gelin yüzde 59'la övündüğümüz yeşil alanı yüzde 70 yapalım. Yapamıyorsak da yüzde 59'u koruyalım."

Konuşmaların ardından Eski Yalova Valileri Nihat Özgöl ve Yusuf Erbay ile eski Yalova Milletvekili Yaşar Okuyan'a ve Milletvekili Fikri Demirel'e hizmet şükran plaketleri verildi. Kongre, açılışın ardından çeşitli oturumlarla devam etti. - Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Cebiroğlu: Betonlaştırarak Yalova'ya Zulüm Yapmayalım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement