Vali Çelik, Damızlık Tavuk Islahı Enstitüsü Üretim İstasyonunda İnceleme Yaptı - Son Dakika
Yerel

Vali Çelik, Damızlık Tavuk Islahı Enstitüsü Üretim İstasyonunda İnceleme Yaptı

Vali Çelik, Damızlık Tavuk Islahı Enstitüsü Üretim İstasyonunda İnceleme Yaptı

Vali Azmi Çelik, Mahmudiye İlçesi Hamidiye Mahallesinde bulunan Türkiye Damızlık Tavuk Islahı 2’inci Etçi Damızlık Enstitüsü Üretim İstasyonunda inceleme yaptı.

08.03.2017 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Azmi Çelik, Mahmudiye İlçesi Hamidiye Mahallesinde bulunan Türkiye Damızlık Tavuk Islahı 2'inci Etçi Damızlık Enstitüsü Üretim İstasyonunda inceleme yaptı.

Tesislerde inceleme yapan Vali Çelik, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Söğüt'ten ve Tesis Müdürü Dr. Sabri Çakır'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üst düzey üretim teknikleri kullanılan enstitünün hayırlı olmasını dileyen Vali Çelik, üretim istasyonunun faaliyete geçmesini sağlayan herkese teşekkür etti. Vali Çelik, Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen tesisin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

9 kümes, 1 idari bina, 1 kuluçkahane ve farklı fonksiyonlarda toplam 7 bin 362 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren tesisin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu aktaran İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Söğüt ise, ülkemizin her alanda daha çok kalkınması için çalıştıklarını söyledi.

Ülkemizdeki tavukçuluk sektörünün önemli bir gelişme sürecine girdiğini hatırlatan Enstitü Müdürü Çakır da, verdiği bilgilerde, Türkiye'de son verilere göre yıllık kişi başına 11-12 kilogram kadar kırmızı et, 23-24 kilogram kadar da kanatlı et tüketiminin mevcut olduğunu söyledi. Geçimini kanatlı sektöründen temin eden 1,5 milyon kişi olduğunu kaydeden Müdür Çakır, yerli etlik damızlık tavuk üretiminin stratejik bir önemi olduğuna vurgu yaptı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çelik, Damızlık Tavuk Islahı Enstitüsü Üretim İstasyonunda İnceleme Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement