Vali Çelik Mor Kuryakos Manastırını İnceledi - Son Dakika
Yerel

Vali Çelik Mor Kuryakos Manastırını İnceledi

Vali Çelik Mor Kuryakos Manastırını İnceledi

Batman Valisi Azmi Çelik, 5. Yüzyıldan kalma tarihi Mor Kuryakos Manastırını İnceledi.

23.12.2015 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Manastırı inceledi

Batman Valisi Azmi Çelik, Beşiri ilçesine bağlı Ayrancı köyünde bulunan, bölgenin bilinen ilk manastırı olarak kabul edilen, Mor Kuryakos Manastırında incelemelerde bulundu.

Vali Çelik'e Vali Yardımcısı Şener Çağlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ve Müze Müdür Vekili Vehbi Yurt eşlik etti.

Manastırın girişinde Köy Muhtarı Talat Aktaş ve köy halkı tarafından karşılanan Vali Çelik, restorasyon öncesi yürütülen temizlik çalışmaları ve manastırın tarihi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Tarihi kaynaklarda Mor Kyriakos (Kuryakos) ve ya Mor Kuryakos olarak adı geçen manastırın 5. YY'da Mardin yöresinden gelen din adamı ve taş ustaları tarafından inşa edildiğini belirten yetkililer, manastırın inşa tekniği açısından Mardin'deki Deyrül Zafaran Manastırı ile büyük benzerlik olduğunu ifade ettiler.

Batman Müze Müdürlüğü tarafından 2012 yılında Manastırda temizlik çalışmalarının başladığını ve bu çalışmalarının 2016 yılında da devam edeceğini belirttiler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Vali Çelik Mor Kuryakos Manastırını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement