Vali Çelik, Seyitgazi İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Vali Çelik, Seyitgazi İlçesini Ziyaret Etti

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Seyitgazi ilçesini ziyaret etti.

06.10.2016 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Seyitgazi ilçesini ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, biz dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Seyitgazi ilçesine giden Vali Çelik, Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın ve ilçe kurum müdürleri tarafından karşılandı.

Vali Çelik, daha sonra kaymakamlık makamına geçti. Kaymakam Avcı'dan ilçenin eğitim ve sağlık durumu, güvenliği, asayişi ve turizm potansiyeli hakkında bilgi alan Vali Çelik, ardından Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın'ı ziyaret etti.

Çelik, Kaymakam Avcı, Başkan Kalın, Kültür ve Turizm İl Müdürü Şennur Azade ve beraberindekiler Seyyid Battal Gazi Külliyesi'ni gezdi. Külliye ziyaretinin ardından heyet, tarihi kervansaray kazı çalışmalarında inceleme yaptı. Çarşı içerisinde bulunan ve restorasyon çalışmaları sona eren Çarşı Camisi'ni de gezen Vali Çelik, vatandaşlarla ve esnafla sohbet etti.

Daha sonra Vali Çelik, beraberdekilerle ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Üryan Baba Türbesi'nin restorasyon çalışmalarını inceledi.

Tarihi dokusu gün yüzüne çıkarılan türbenin bundan sonra doğal haliyle korunacağını belirten Çelik, "Seyitgazi ilçemiz, görülmeye değer önemli tarihi mekanları bünyesinde barındırıyor. Geçmişten geleceğe ışık tutan bu eserleri korumak, kollamak ve bunları gelecek kuşaklara aktarmak da bizim için tarihi bir sorumluluktur diye düşünüyorum. Seyitgazi ilçemizin hem Frig Vadisi üzerinde olması, hem de evliyalar diyarı olarak bilinmesi buraları değerli kılıyor." ifadelerini kullandı.

Vali Çelik ve beraberindekiler, Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Külliyesi'ni gezdi.

Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı kalıcı eserler kapsamında Eskişehir'in kültür miraslarını ön plana çıkartan yenileme çalışmalarının başarıyla tamamlandığını hatırlatan Vali Çelik, Şücaaddin Veli Külliyesi'nin de bunlardan biri olduğunu kaydetti.

Ülkenin her bölgesinden insanın Şücaaddin Veli Külliyesi'ni ziyaret ettiğini aktaran Şücaaddin Veli Dergahı Postnişini Mehmet Demirtaş, Vali Çelik ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Çelik, Seyitgazi İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement