Vali Çelik: "Türk Milleti, Gerçek Vatansever Askerine ve Polisine Sahip Çıkmalıdır" - Son Dakika
Yerel

Vali Çelik: "Türk Milleti, Gerçek Vatansever Askerine ve Polisine Sahip Çıkmalıdır"

Vali Çelik: "Türk Milleti, Gerçek Vatansever Askerine ve Polisine Sahip Çıkmalıdır"

5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 24. ve 25. maddeleri gereğince düzenlenen ‘İl İdare Şube Başkanları Toplantısı’nda konuşan Vali Azmi Çelik, “Türk Milleti, gerçek vatansever askerine ve polisine sahip çıkmalıdır” dedi.

27.07.2016 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 24. ve 25. maddeleri gereğince düzenlenen 'İl İdare Şube Başkanları Toplantısı'nda konuşan Vali Azmi Çelik, "Türk Milleti, gerçek vatansever askerine ve polisine sahip çıkmalıdır" dedi.

'İl İdare Şube Başkanları Toplantısı' Eskişehir Valiliği Yunus Emre Toplantı Salonu'nda vali Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya; vali yardımcıları, kaymakamlar ve il idare şube başkanları katıldı. Hizmet kalitesinin arttırılması ve kurumlar arası iletişimin daha sağlıklı sağlanması açısından bu tür toplantıların önem arz ettiğini dile getiren Vali Çelik, toplantının açılışında yaptığı konuşmada 15 Temmuz 2016 tarihinde devletin ve milletin demokratik düzeninin yıkılmasına yönelik bir darbe girişiminde bulunulduğunu aktardı. Daha sonra darbe teşebbüsü ve terörle mücadele kapsamında, 21.07.2016 tarihli ve 29777 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandığını bildiren Vali Çelik, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınacak Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'nin, tüm kurumlarca dikkatlice incelenmesini istedi.

"Eskişehir Valiliği İmza Yetkileri Yönergesi sağlıklı biçimde uygulanmalı"

Kararname hükümlerinin yerine getirilmesinde azami özen gösterilmesi ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi gerektiğine vurgu yapan Vali Çelik, kurumsal güvenlik açısından; evrak güvenliği, resmi binaların yangın ve sabotajlara karşı korunmasının, Koruyucu Güvenlik Talimatları doğrultusunda mutlaka sağlanması gerektiğini söyledi. Talimatların içerdiği görev ve sorumlulukların, ilgililere öğretilmesi ve kurum amirleri tarafından sürekli olarak denetlenmesini isteyen Vali Çelik, basında yer alan ihbar ve şikayetlerin değerlendirilmesini, bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak için yalan yanlış haberlere mahal verecek durumların yaşanmaması gerektiğini savundu. "Eskişehir Valiliği İmza Yetkileri Yönergesi"nin sağlıklı biçimde uygulanması gerektiğini hatırlatan Vali Çelik, "İdarenin bütünlüğü, kamuda birlik ve beraberliği sağlamak, hizmetlerin daha etkin ve verimli yürütülmesi amacıyla Valiliğimizin koordinasyonunu gerektiren konuların gecikmeksizin bildirilmesi gerekmektedir" dedi.

15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na herkes destek vermeli"

Gündem maddelerini katılımcılarla paylaşan Vali Çelik, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun kurum amirlerince bir kez daha okunarak görüş ve sorumluluklarının tam olarak yerine getirilmesini, Başbakanlığın 18.07.2016 tarihli ve 29774 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2016/16 Sayılı Genelgesi ile tüm kamu personelinin izinlerinin kaldırıldığını bildirdi. Aynı genelgede gerekli durumların olduğunu dile getiren Vali Çelik, ölüm, evlenme, birinci derece yakınların düğünü, refakat gibi hallerin kurumlarca değerlendirilerek, personele mazeret izinleri hususunda kolaylık sağlanması gerektiğini belirtti. 15 Temmuz akşamı yaşanan Silahlı Darbe Teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerinin kederlerini hafifletmek ve yaralıların acısını biraz olsun dindirmek için Başbakanlığın yardım kampanyası başlattığını hatırlatan Vali Çelik, "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası" adı altında başlatılan bu kampanyaya herkesin destek vermesi gerektiğini kaydetti.

Gerçek vatansever ordu mensuplarının ve polis teşkilatının bu darbeye karşı durduklarını bildiren Vali Çelik, "Türk Milleti, gerçek vatansever askerine ve polisine sahip çıkmalıdır. Bu darbe girişiminde bulunanların tamamı Türk Ordusunun içine sızmış, hiçbir iyi niyeti olmayan terör örgütü mensuplarıdır. Asker bizim Askerimiz, Ordu bizim Ordumuzdur" şeklinde ifade kullandı.

Görüş ve temennilerin aktarılmasının ardından toplantı sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çelik: 'Türk Milleti, Gerçek Vatansever Askerine ve Polisine Sahip Çıkmalıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement