Vali Ceylan, AK Parti Milletvekilleri ile Beraber Yeni Yapılan Yollarda İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Ceylan, AK Parti Milletvekilleri ile Beraber Yeni Yapılan Yollarda İncelemelerde Bulundu

Vali Ceylan, AK Parti Milletvekilleri ile Beraber Yeni Yapılan Yollarda İncelemelerde Bulundu

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider ile beraber yapımı tamamlanan Ürgüp-Avanos ve yapım çalışmaları süren Avanos-Özkonak-Kalaba karayollarında incelemelerde bulundu.
Vali...

09.11.2013 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider ile beraber yapımı tamamlanan Ürgüp- Avanos ve yapım çalışmaları süren Avanos-Özkonak- Kalaba karayollarında incelemelerde bulundu.

Vali Ceylan ve beraberindeki milletvekilleri ilk olarak Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen yeni Avanos-Ürgüp karayolunu inceledi. Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz'ın da yer aldığı incelemeler sırasında İl Özel İdare yetkililerden yol hakkında bilgi alan Vali Ceylan, 8 km uzunluğundaki yolun daha önce genişiliğinin7 metre olduğunu belirterek yapılan çalışmalarla yol genişliğinin 14 metreye kadar çıkartıldığını ifade etti. Keşif bedeli 5,5 Milyon TL olan yolun İl Özel İdare ekipleri tarafından yaklaşık 3 Milyon TL'lik bir harcama ile tamamlandığını vurgulayan Vali Ceylan, Milletvekillerine yol yapımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sağladıkları kaynak için teşekkür etti.

'DEVRENT VADİSİ ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILIYOR'

AK Parti Milletvekili Erdal Feralan'da, Avanos-Ürgüp arasındaki yolun dar oluşu nedeniyle yıllardır ciddi tehlikeler oluşturduğunu ifade ederek yeni yol ile birlikte iki ilçe arasındaki mesafenin 5 dakikaya düştüğünü söyledi. Feralan, yoldaki çalışmanın tamamlanmasının ardından Devrent Vadisi'nin trafiğe kapatılacağını kaydederek bu sayede vadi içerisindeki peribacalarının tehlikeden kurtulacağını kaydetti.

Milletvekili Gizligider ise, Devrent Vadisi'nin trafiğe kapatılmasının ardından burada yerli ve yabancı turistler için yaya yolları oluşturulacağını ve bu alanda çeşitli turlar düzenlenebileceğini söyledi. Giligider, bu bölge ile ilgili olarak bir raylı sistem projesi üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Vali Ceylan ve beraberindeki milletvekilleri daha sonra Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ile birlikte Avanos-Özkonak- Topaklı karayolunda incelemelerde bulundu. Yapımı devam eden 20 km uzunluğundaki yolun 2014 yılı içerisinde tamamlanacağını belirten Vali Ceylan, yolun tamamlanmasının ardından Nevşehir- Kozaklı arasındaki ulaşım mesafesinin 26 km kısalacağını açıkladı.

İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalarda bu güne kadar 4 km yolun yapımının tamamlandığını söyleyen Vali Ceylan, yol için yaklaşık 6,5 Milyon TL harcanmasının öngörüldüğünü sözlerine ekledi.

AK Parti Milletvekilleri Feralan ve Gizligider de, Nevşehir'in karayolları bakımından Türkiye'nin en şanslı illerinden biri olduğunu ifade ederek yeni yapılan yolların Nevşehirlilere hayırlı olması dileğinde bulundu.

Vali Ceylan ve milletvekilleri daha sonra yol yapımında çalışan İl Özel İdaresi çalışanlarına baklava ikramında bulundu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Ceylan, AK Parti Milletvekilleri ile Beraber Yeni Yapılan Yollarda İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement