Vali Çiçek: "Yatağan'da Ortak Akıl Kazandı" - Son Dakika
Yerel

Vali Çiçek: "Yatağan'da Ortak Akıl Kazandı"

Vali Çiçek: "Yatağan\'da Ortak Akıl Kazandı"

Yatağan Termik Santrali ve Güney Ege Linyit İşletmesi’nin özelleştirilmesinin ardından Tes-İş ve Maden-İş Sendikasına bağlı işçilerin sürdürdüğü eylem işveren ve sendika arasında anlaşma ile sonuçlanmasının ardından Vali Amir Çiçek, basın mensupları ile bir araya geldiği kahvaltıda son durumu değerlendirdi.

06.12.2014 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yatağan Termik Santrali ve Güney Ege Linyit İşletmesi'nin özelleştirilmesinin ardından Tes-İş ve Maden-İş Sendikasına bağlı işçilerin sürdürdüğü eylem işveren ve sendika arasında anlaşma ile sonuçlanmasının ardından Vali Amir Çiçek, basın mensupları ile bir araya geldiği kahvaltıda son durumu değerlendirdi.

Yatağan ile ilgili gelinen son noktayı da değerlendiren Vali Çiçek, gelinen noktada ortak aklın bir sonucu olumlu gelişmeler yaşandığını belirterek, "İşçilerin, işverenin durumu ne olacak diye düşünürken, 445 gündür mücadele ediliyordu, 'biz burayı vermeyiz, yakarız, yıkarız' deniliyordu. Biz dedik ki diyalogdan kopmayın, ne işçinin hakkı, ne de oranın üretiminin durmasına hiçbir zarar olmadan masaya oturulacak ve anlaşılacak şeklindeki bir anlayışı sabır ile bekledik. Son dört-beş gün hiçbir endişe taşımadık. Bir taraftan güvenliği sağlar iken, diğer taraftan diyalog mekanizmalarını kurduk. Arka planda bizler sürekli olarak Ankara, işveren ve sendikalar ile görüşerek işçinin hakkını koruyarak bugün bu iş güzel bir şekilde sonuçlandı. Tahriklere kapılmadan diyalog kapısını sürekli açık tutarak bazı marjinal gruplara fırsat vermedik. O marjinal grupların kötü emellerine mani olduk. Muğla'da her şeyi diyalog ile çözüme kavuşturmak için yapılan çalışmalar olduğu sürece her şey iyi ve güzel olur" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çiçek: 'Yatağan'da Ortak Akıl Kazandı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement