Vali Çiftçi: "Dünya Yaylaları Bilmiyor" - Son Dakika
Güncel

Vali Çiftçi: "Dünya Yaylaları Bilmiyor"

Vali Çiftçi: "Dünya Yaylaları Bilmiyor"

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, yaylalarının bazı insanlar tarafından bilindiğini, fakat dünyanın yaylaları bilmediğini söyledi.

13.02.2014 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, yaylalarının bazı insanlar tarafından bilindiğini, fakat dünyanın yaylaları bilmediğini söyledi.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, yayaların canlandırılması gerektiğini ifade ederek, "Biz bu yaylaları bu güzellikleri, kendi içimizde hem de dünya ile paylaşmamız lazım. Tüm dünya ile paylaştığımız zaman buraya turist akını olacaktır. Buralarda ürettiğiniz her şey para edecektir. Orada ticari bir canlanma olacaktır" dedi.

"GEREKİRSE HER HAFTA BİR ETKİNLİK İLE BURALARI CANLI TUTMAMIZ GEREKİYOR"

Vali Kenan Çiftçi, Abdülhamit Han'ın 1900'lü yılların başında yaylalar ile ilgili olarak Trabzon Valisi'ne yaylaların canlandırılması ile ilgili emir verdiğini hatırlatırarak, "Yaylalar ile ilgili 1900'lü yılların başında Abdülhamit Han bile görüp Trabzon Valisi'ne emretmiş. 'Buraları imar et, buralarda canlılık devam etsin' diye. Buraların canlanması gerekiyor. Bir nefes alma yeri, bir farklılıktır, farkındalıktır. Farklı bir alandır. Buralara her dönemde insanların gelmesi, burada bu canlılığın olması gerekiyor. Biz bu vesileyle Çambaşı Yaylamızda kar festivali ile bunu yaptık. Bunun devam ettirme kararını aldık. Diğer yaylalarımıza da bunu yayarak, farklı haftalarda, farklı mevsimlere yayarak yılın 12 ayında gerekirse her hafta bir etkinlik ile buraları canlı tutmamız gerekiyor."

"BUNDAN SONRA YAYLALAR DAHA FAZLA ÖNEM ARZ EDECEK"

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, yaylaların daha fazla önem arz edeceğinin altını çizerek, "Bir dönem deniz çok prim yaptı, dünya insanı denize akın akın gittiler. Bir dönem tarihi mekanlar değer kazandı. Bu tarihi mekanlara akın akın gidildi. Yaylaları ise belirli insanlar biliyor. Dünya bilmiyor. Dünya artık yavaş yavaş yaylalara gidecekler. 50 yıllık periyotlar vardır. Bu yıllarda insanlar denize akın ederler. Deniz sonlanıyor. Artık dağa çıkma dönemi geliyor. Diğer 50 yılık periyot geliyor. Bundan sonra yaylalar daha fazla önem arz edecek" diye konuştu.

"ŞEHİR MERKEZLERİ NE KADAR DÜZELİRSE YAYLALARDA O KADAR DÜZELECEKTİR"

Yaylalardaki çarpık yapılaşmaya değinen Vali Çiftçi, açıklamasını şöyle tamamladı: "Çarpık yapılaşma şehir merkezlerinde ne kadarsa yayla da da o kadar. Farklı insan unsuru yok, yayla ile şehir merkezinde. Şehir merkezinde nasıl tasarlıyorsa, yaylada da öyle tasarlıyor. Şehir merkezleri ne kadar düzelirse yaylalarda o kadar düzelecektir." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Çiftçi: 'Dünya Yaylaları Bilmiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement