Vali Çiftçi Milli Eğitim Müdürleriyle Toplantı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Vali Çiftçi Milli Eğitim Müdürleriyle Toplantı Yaptı

Vali Çiftçi Milli Eğitim Müdürleriyle Toplantı Yaptı

"Benchmarking" sistemini yerleştirmeye çalışan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle bir araya geldi.

28.09.2013 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimde kaliteyi ve başarıyı artırmak için yoğun çaba sarf eden ve 'kıyaslama' anlamına gelen "Benchmarking" sistemini yerleştirmeye çalışan Vali Kenan Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle toplantı yaptı. Vali Kenan ÇİFTÇİ'nin başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Halil KARBUZ, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN ile İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

Toplantının başlangıcında, eğitimde başarılı olmuş ülkelerin eğitim sistemlerini ve yönetmelerini değişik vesilelerle yerinde görme ve inceleme fırsatı bulduğunu belirten Vali Kenan ÇİFTÇİ, son olarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında 2015 yılına kadar sürecek olan işbirliği anlaşması kapsamında 6-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Japonya çalışma ziyaretinde, 3 ilköğretim okulunda yaptığı incelemelerde elde ettiği izlenimleri toplantıya katılanlarla paylaştı.

Japonya'daki her okulun ayrı ayrı öğrenci yetiştirme felsefesinin olduğunu ifade eden Vali ÇİFTÇİ, okulların ayrı ayrı misyon üstlendiklerini ve buna göre eğitim verdiklerini söyledi.

Japonya'daki eğitim sisteminde, öğretmenlerin çocuklarla çok yakından ilgilendiğini, çocukların sosyal, kültürel ve sportif yönden de eğitildiklerini, modern çağın gereksinimlerinin çocuklara öğretildiğini, kendi kültürlerini ve başka ülkelerin kültürlerini öğrenmeye yönelik eğitimler verildiğini belirten Vali ÇİFTÇİ, Japonya'daki eğitim kurumlarında yaptığı incelemeleri kaleme aldığını ve bu bunları Ordu'da görev yapan öğretmenlerle paylaşacağını kaydetti.

Eğitim alanında dünyanın en önde gelen ülkelerinden olan Finlandiya'nın eğitim sistemiyle ilgili de bilgiler veren Sayın Valimiz , Finlandiya'da okul, öğrenci ve aileden oluşan üçlü bir eğitim mekanizması olduğunu, Japonya'da ise okul-öğretmen, veli-öğrenci ve çevre'den oluşan üçlü bir yapı bulunduğunu ve yapının eğitimde başarıyı sağladığını anlattı.

Eğitimde başarıyı yakalamış Japonya ve Finlandiya gibi ülkelerin eğitim sistemlerindeki iyi ve güzel örneklerin, Ordu'daki eğitimin kalitesini ve başarısını artırmak için kullanılabileceğini belirten Vali ÇİFTÇİ, "Eğitimde başarıyı yakalayan ülkelerin uyguladıkları yol ve yöntemleri, bizler de kendi ülkemizde, ilimizde uygulayabiliriz" dedi.

"Bizim birinci önceliğimiz, eğitimdir. Eğitim, bizim olmazsa olmazımızdır" diyen Vali "Bizim çocuklarımız çok zeki. Yeter ki onlara yol ve yöntem gösterip, hayatın her alanında kullanabilecekleri eğitim-öğretimi verebilelim. Fiziki mekan ihtiyacımızı gidermek için çabalarımız, gayretlerimiz var. Öğrenim sürecinde sizlerle birlikte elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ordu'daki eğitim seviyesini bulunduğu noktadan, elbirliği ve gönülbirliği ile daha ileri noktaya getireceğiz" diye konuştu.

Eğitimdeki başarının, inanarak, arzu ederek, gönülden ve istekli çalışılması halinde olabileceğini belirten Vali ÇİFTÇİ, "Öğretmenlik çok kutsal bir meslek. Kıymetini, kadrini bilelim. Çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlayalım. Çocuklarımız okulda öğrendiklerini, hayatta kullanabilsinler. Hayatın içinde olan bir okul yaşantıları olsun. Bu vatan, bu ülke, bu çocuklar, bu gençler bizim. Çocuklarımızın iyi eğitim almaları, öğretmenlerimizin elinde" şeklinde konuştu.

Eğitim yöneticilerinden okul, aile ve çevre bütünleşmesini sağlamalarını isteyen Vali ÇİFTÇİ, "Eğitim yöneticilerimiz, öğrencilerimizin, velilerin dertleriyle daha çok dertlenmeliler. Okulların sorunlarıyla daha fazla ilgilenmeliler. Okulu, çocuklara sevdirmeliler. Aileler ve çevre tarafından okulun sahiplenilmesi gerekiyor. Velileri okullara çekin. Okul, veli ve çevre bütünleşmesini sağlayın" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Çiftçi Milli Eğitim Müdürleriyle Toplantı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement