Vali Çiftçi: "Yatırımcıya Uygun Arazi Sunulamıyor" - Son Dakika
Yerel

Vali Çiftçi: "Yatırımcıya Uygun Arazi Sunulamıyor"

Vali Çiftçi: "Yatırımcıya Uygun Arazi Sunulamıyor"

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, yatırımcıların Ordu'da arazi aradıklarını ancak Ordu ve Fatsa'daki Organize Sanayi Bölgelerinin tamamen dolduğunu, bu nedenle yatırımcıya uygun arazi sunulamadığını söyledi.

28.10.2013 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, yatırımcıların Ordu'da arazi aradıklarını ancak Ordu ve Fatsa'daki Organize Sanayi Bölgelerinin tamamen dolduğunu, bu nedenle yatırımcıya uygun arazi sunulamadığını söyledi.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Uygulama Yönetmeliği gereğince oluşturulan Toprak Koruma Kurulu, Vali Kenan Çiftçi başkanlığında toplandı. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen Toprak Koruma Kurulu Ekim Ayı Toplantısı'nda, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Sevim Gürdal, Milli Emlak Müdürü Yavuz uyaroğlu, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Şube Müdürü Gülderen Aydın, İl Özel İdaresi Şehir Plancısı Ümit Akdoğan, Tema İl Temsilcisi Nilgün Gözükan, Ordu Ziraat Odası Temsilcisi Mehmet Bayhan, Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilciliği Haluk Şensoy, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Şube Müdürü Abdullah Öztürk, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Harita Mühendisi Huriye Yılmaz hazır bulundu.

Toplantıda, Fatsa ilçesinde Konakbaşı ve Taşlıca Mahalleleri sınırları içerisindeki mevcut Organize Sanayi Bölgesi'nin güney kısmında yer alan ve Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'ne ilave edilmesi planlanan 93,46 hektarlık alanın durumu ile Çatalpınar ilçesi Göller beldesi Saklı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 3,98 hektar alanda mermer madeni çıkarılması amaçlı arazi kullanım izin talepleri değerlendirildi.

Toplantıda bir değerlendirme yapan Vali Kenan Çiftçi, yatırımcıların Ordu'da arazi aradıklarını ancak Ordu ve Fatsa'daki Organize Sanayi Bölgelerinin tamamen dolduğunu, bu nedenle yatırımcıya uygun arazi sunulamadığını belirterek, "Fatsa ilçemizdeki Organize Sanayi Bölgesi, hinterlandındaki 4-5 ilçeye hitap ediyor. Fatsa ilçemizde çok ciddi bir gelişme var. Yatırımcılarımızdan çok talep var. Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin büyütülmesi gerekiyor. Bizim vereceğimiz karar ön karar olacaktır. Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin büyütülmesi için gerekli aşama ve süreç devam edecektir" dedi.

"BU MADENİN DEĞERLENDİRİLİP, ORDU EKONOMİSİNE KAZANDIRILMASI FAYDALI OLACAKTIR"

Ordu'da mermer madenine ender rastlandığını ifade eden Vali Kenan Çiftçi, "Çatalpınar ilçemizin Göller beldesinde, bir maden firması tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından kamu yararı kararı alınmış madencilik faaliyetleri kapsamında mermer faaliyetinde bulunma talebi oldu. Ordu'da mermer madeni ender rastlanan madenlerin birisidir. Bu madenin değerlendirilip, Ordu ekonomisine kazandırılması faydalı olacaktır" diye konuştu.

Arazilerin genel durumları hakkında kurul üyelerine bilgi verilmesi ve yapılan müzakereden sonra oy çokluğu ile arazilerin talep edilen amaç doğrultusunda kullanılmasının uygun olacağına karar verildi - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çiftçi: 'Yatırımcıya Uygun Arazi Sunulamıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement