Vali Çomaktekin Hollanda'dan Gelen Türk Gençleri Kabul Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Çomaktekin Hollanda'dan Gelen Türk Gençleri Kabul Etti

Vali Çomaktekin Hollanda\'dan Gelen Türk Gençleri Kabul Etti

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “Yurt dışında yaşayan Türk gençliğinin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak Türk ve İslam kültürüne uygun şekilde edep, adap, terbiye, milli şuur ve kültürle yetişmeleri bizler açısından çok önemlidir” dedi.

24.02.2015 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, "Yurt dışında yaşayan Türk gençliğinin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak Türk ve İslam kültürüne uygun şekilde edep, adap, terbiye, milli şuur ve kültürle yetişmeleri bizler açısından çok önemlidir" dedi.

Amasya Kültür ve Eğitim Derneği (AKED) ile Hollanda'da faaliyet gösteren Culturele Stichting Konya işbirliği ile hazırlanan ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı destekli "Genç Değerler Mevlana'nın İzinde Projesi' kapsamında Hollanda'dan gelen 30 Türk gencini makamında kabul eden Vali Çomaktekin, yurt dışında yaşayan 16-22 yaş aralığında eğitimine devam eden gençlerin Türkiye ile bağlarını güçlendirmek, kendi öz kültürlerini yerinde tanımalarına ve Amasya, Konya ve Çanakkale'nin tarihi ve kültürel mekanlarını görmelerine olanak sağlanmasının amaçlandığı projeyi önemli bulduğunu söyledi.

AKED'in çalışmaları kapsamında Belçika'dan gelen bir grup gencinde Amasya'da ağırlandığını anımsatan Çomaktekin, "Yaşadığınız ülkeye mutlaka önemli katkılar sunuyorsunuz. Aynı şekilde de ecdadınızın, anne ve babalarınızın, dedelerinizin doğup büyüdüğü topraklardan, kültürden uzak kalmamanız gerekiyor. Zaman zaman ülkeye gelip ülkemizin bu güzel havasını, milli ve manevi havasını teneffüs etmeniz gerekir. Sizler milli ve manevi değerlerle donatılmış şekilde, çağın gerektirdiği bilgi, kültür ve teknolojik donanımlarla iyi yetiştiğiniz taktirde insanlığa çok faydanız olacaktır. Sizler insanları seven gençlersiniz. Gençler olarak bütün insanlara faydalı olma adına, büyük bir idealle yetişmeniz çok önemlidir. Bu projeler size bu açıdan önemli bir ufuk, vizyon ve sorumluluk kazandıracaktır" diye konuştu.

Amasya Kültür ve Eğitim Derneği Dernek Başkanı Vildan Güneş Aygün ve yardımcısı Mustafa Örgüt ile Culturele Stichting Konya Vakıf Başkanı Hidayet Esenkaya'dan bilgiler alan İbrahim Halil Çomaktekin, misafirlerine Amasya hatırası hediyeler verdi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çomaktekin Hollanda'dan Gelen Türk Gençleri Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement