Vali Çomaktekin, Suluova'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Çomaktekin, Suluova'da İncelemelerde Bulundu

Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya İl Özel İdaresine bağlı Suluova Eski Çeltek Maden İşletmesi Anonim Şirketinde incelemelerde bulundu.

03.08.2015 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya İl Özel İdaresine bağlı Suluova Eski Çeltek Maden İşletmesi Anonim Şirketinde incelemelerde bulundu.

Burada gerçekleştirilen Eski Çeltek Maden İşletmesi Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık ederek gündeme ilişkin görüşmelerde bulunan Çomaktekin, Amasya ilinin en büyük sorununun trafik olduğuna dikkat çekti.

Bu kapsamda merkezi ve yerel yönetim ile il özel idaresi olarak bir takım çözüm üretir çalışmalar yürütüldüğünü açıklayan Çomaktekin, çevre yolu projesinin bitmesiyle beraber şehirler arası ulaşım ağının Amasya'nın içinden geçmeyeceği için araç ulaşım ağında önemli bir rahatlama sağlanacağını söyledi.

Bu projenin Amasya trafiğine yeterli çözüm olmayacağını da ifade eden Çomaktekin, şunları dile getirdi:

"Fakat bu yeterli olmayacak. Çünkü il merkezi içerisinden geçerek şehirler arası ulaşımı sağlayan araçların yanında ilde oturan halka ait araç sayısı da her geçen gün arttığı için bu da ilin trafik yoğunluğuna ciddi etki etmektedir. O nedenle Amasya'yı daha yaşanılabilir bir hale getirmek için yürütülmesi gereken en önemli çalışmalardan birini otopark alanlarının çoğaltılması olarak görüyoruz. Bu kapsamda il özel idaresine bağlı Eski Çeltek Anonim Şirketi bütçesinden karşılanan ve yaklaşık 200 bin liraya mal olacak 2 ay önce yapımına başlanılan 650 araçlık kapalı ve açık otopark halkın kullanımına açılmış olup halen çevre düzenlemeleri devam etmektedir. Araç sahiplerimizin otoparkları kullanarak şehir içi trafik sorununun çözülmesinde bizlere destek olmasını bekliyoruz."

Yapılan otoparkların Amasya'nın tarihi şehir dokusuna uygun bir şekilde yapılmasına ve çevre dostu olmasına özen gösterdiklerini belirten Çomaktekin, şöyle devam etti:

"Amasya çok eski yerleşim alanı, çok önemli tarih, kültür ve de medeniyet bölgesidir. Vilayetin yerleşim alanı eski yerleşim alanı olunca da son yıllarda artan araç sayısına paralel olarak ve de  Amasya'nın kültür ve turizm alanında yakalamış olduğu olumlu gelişmeye bağlı olarak ayrıca şehirler arası ulaşım yolunun il merkezinin ortasından geçmesinden kaynaklanan sebepler nedeniyle Amasya'nın en önemli sorunu olarak karşımıza trafik sorunu ortaya çıkmaktadır. Belediyemiz de özel idare de şehrimize çok önemli otoparklar kazandırmış bulunmaktayız. Önemli olan vatandaşların araçlarını bu park alanlarına park etmeleridir. Bu alanları ticari düşünmedik ve otopark ücretlerini çok uygun belirledik. Amacımız, ticari değil tamamen Amasya'nın daha rahat yaşanılabilir, araçların daha rahat seyredebildiği, gerek yerli ve yabancı insanların, yayaların ve turistlerin şehrin tadını yürüyerek çıkarabilmeleri ve her zaman uyguladığımız  'Amasya açık hava müzesidir' söyleminin uygulamada gerçekliğini daha fazla yakalama amacı taşıyor."

Çomaktekin, açıklamalarının ardından gerçekleştirilen toplantı sonrası Eski Çeltek Maden İşletmesinde incelemelerde bulunarak İşletme Müdürü Rıza Arabacı'dan bilgi aldı.

Çomaktekin'in ziyaretinde ayrıca, Kaymakam Hayatı Taşdan, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Cıttır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Faruk Aykutlu, Suluova Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Nadir Toprak, Emniyet Müdürü Murat Oflaz da yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Çomaktekin, Suluova'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement