Vali Coş'tan 'Paralel' Çıkışı - Son Dakika
Güncel

Vali Coş'tan 'Paralel' Çıkışı

Vali Coş\'tan \'Paralel\' Çıkışı

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş paralel yapı iddialarıyla ilgili Sakaryamızda da böyle bir anlayışı zihniyeti ortaya koymak isteyen kim olsa olsun mücadele edeceğiz.

12.09.2014 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş paralel yapı iddialarıyla ilgili Sakaryamızda da böyle bir anlayışı zihniyeti ortaya koymak isteyen kim olsa olsun mücadele edeceğiz. Valinin görevlerinden bir tanesi kanun ve nizam hakimiyetini sağlamak. Dolayısıyla hakimiyetini sağlayacağız. diye konşutu

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş Adapazarı'nda düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda şehir genelinde gündemde olan güncel sorunlar konuşuldu. Vali Coş, Sakarya'ya atanmasının ardından basın mensuplarıyla ilk buluşmasında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Vali Coş toplantıya Cihan Haber Ajansı'nın çağırılmamasıyla ilgili olarak,'Kasti yaklaşım olmadığını bilmenizi isterim' diyerek şunları söylediBizim verdiğimiz bir toplantıya davet edilmiş mi edilmemişmi tam bilmiyorum ama edilmediyse de bunda bir kasıt aramak, burada basın özgürlüğüne darbe anlamı çıkarmaya çalışmak biraz fazla abartılı bir yaklaşım olur. Dolayısıyla neticede bir davettir, siz de bazen düğününüzde en sevdiğiniz yakınlarınızı bile unutabiliyorsunuz. Söz konuşu basın kuruluşuyla ilgili arkadaşlarımızla da konuşuruz bakarız değerlendirmeyi yaparız. Ancak bir kasti yaklaşımın olmadığını bilmenizi istiyoruz. Muıhakkak ki bize başvuran Cihan Haber Ajansı da dahil herkesin görevini iyi bir şekilde yapabilmesi için imkan sağlarız. Kendilerine bilgi veririz. Yanlız basın kuruluşlarının da meseleyi, özellikle basın meslek ilkelerine uygun çalışması lazım. Bir takım siyasi mürazalarla göz ardı edip elindeki kamerayı makinalı tüfek gibi kullanmaya kalkışan bir zihniyeti de hiç bir zaman tasrip etmemiz, tasdik etmemiz de beklenemez. Bütün bu kameralar basının kamuoyunun bilgi edinmesi içindir.

PARALEL YAPIYLA MÜCADELE

Vali Coş paralel yapı iddialarıyla ilgili bir soruya ise, Devletin işleyişine müdahale etmelerine ve paralel devlet diye nitelendirilen devletin bilinen,işleyişini aksatmaya çalışmalarını kabul etmek ve bunu hoş görmek, bunun sonuçlarını makul görmek asla mümkün değildir. ' diyerek şunları söyledi

Çok kez sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettikleri gibi ve bu konu milli güvenlik kurulunda da görüşüldü ve karara bağlandı. Elbette bütün devlet birimlerinin, devlete zarar veren milli menfaatlere zarar veren her türlü oluşuma karşı fevkalade dikkatli olmaları, bunların zarar vereceği tertip ve tuzaklara karşı uyanık olmaları ve üzerine düşeni yapmaları gerekiyor.

Devlet görevlileri de görevleri bellidir. Neyi nasıl yapacakları bellidir. Onun dışında başksa şahıslardan odaklardan emir almaları, resmi görvlileri hoş karşılamak mümkün değil. Zaten bu paralel dediğimiz şey orada ortaya çıkıyor. Bu tür oluşumlarla Sakaryamızda da böyle bir anlayışı zihniyeti ortaya koymak isteyen kim olsa olsun mücadele edeceğiz. Valinin görevlerinden bir tanesi kanun ve nizam hakimiyetini sağlamak. Dolayısıyla hakimiyetini sağlayacağız.

Ahmet'in, Mehmet'in hakimiyeti değil hukukun üstünlüğü sağlanacak. Milli iradeye hesap veren. Milli iradenin seçtiği kişilerin dışında başka şahısların yetki kullanmaya kalkışmaları, devleti yönetmeye kalkışmalarını kabul etmek, benimsemek hoş görmek hiç bir zaman mümkün değil. Bunların oraya koyacakları her türlü fitne, fesat her türlü şeye karşı dikkatli olacağız. Bunların başarıya ulaşmaması için bütün vatandaşlarımızla birlikte hukukun bizlere tanıdığı bütün imkanları kullanacağız.

SAKARYA'DA IŞİD İDDİASI

Geçtiğimiz günlerde CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın öne sürdüğü 'CHP Adapazarı'nda örgütleniyor' iddialarına bir gazetecinin sorduğu soru üzerine Vali Coş, bu iddiaların yanlış olduğunu söyledi.

Irak'ta hakimiyeti ele geçirmeye çalışan örgüt Irak Şam İslam DEvleti(IŞİD)'ne Adapazarı'ndan sadece 1 ismin katıldığını dile getiren Coş,Bizim de bildiğimiz ve yakip ettiğimiz hususların dışında yeni birşey söylenmedi. Biz zaten biliyoruz. Sakarya'da IŞİD var değil, 1 Milyon Sakaryalının bir tanesinin oraya gidip örgüte katıldığına dair bir duyumu aktardık. O duyum bizde vardı zaten. Onun dışında başka somut bir belge yok. Ama biz bütün istihbari unsularımızla meseleyi müzakere ediyoruz. Ama istihbari bilgilerin paylaşışması aktarılması da mümkün olamayacağı için meslenin takip edildiğini bütün bilgileri kıymetlendiğini bilmenizi ve bu hususta vatandaşımızın huzursuz olacağı birşey olmadığını söylemek istiyorum şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Coş'tan 'Paralel' Çıkışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı
    18:04 Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı

    İngiliz yazar William Shakespeare'in Romeo ve Juliet oyunu, Türk ve Yunan sanatçıların ortak çalışmasıyla iki ülkede izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosunun ortak yapımı olan oyun, Ankara Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde sahnelenecek. Oyunun provaları tamamlanırken, yönetmen Lefteris Yovanidis, iki ülke sanatçılarının işbirliği yapmasının önemini vurgulayarak, nefret yerine sevgiyle kazanabileceğimizi belirtti. Oyun, Ankara, İstanbul ve Atina'da sahnelenecek.

  • Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı
    18:04 Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı

    Isparta'da bir ilkokul öğretmeni, boğazına şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrası yaparak kurtardı. Öğretmen, aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde hızlı ve doğru müdahalede bulunarak öğrencinin hayatını kurtardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ilk yardım eğitimi sayesinde Isparta'da binlerce öğretmen bu konuda eğitim almış oldu.

  • Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi
    18:04 Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, personel servisleri, motosiklet sürücüleri ve okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde toplamda 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi. Denetimler sonucunda 9 personel servisine 102 bin 681 TL, dur ihtarına uymayan 2 araca 4 bin 392 TL, 11 motosiklet sürücüsüne 33 bin 823 TL ve 1 okul servisi sürücüsüne takograf kullanmamaktan 3 bin 135 TL idari para cezası uygulandı.

  • Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı
    18:03 Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı

    Adıyaman'ın 3. Çevre Yolu'nda direksiyon eğitimi alan sürücü adayı Gülsüm D'nin kullandığı otomobille, Berkay B. idaresindeki motosiklet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Berkay B. ağır yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katıldı
    17:58 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katıldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Başkentte düzenlenen, 'Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri' etkinliğine katıldı. Güler, etkinlikte yer alan firmaların stantlarını ziyaret ederek, sergilenen teknoloji ürünleri hakkında yetkililerden bilgi aldı, başarı diledi.

  • Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti
    17:57 Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti

    Elazığspor Onursal Başkanı ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bordo-beyazlı ekibin antrenmanını ziyaret etti. Takımla birlikte antrenman yapan ve futboldaki hünerlerini sergileyen Başkan Şerifoğulları, taraftarları Sapanca Gençlikspor maçına davet etti.

  • CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı
    17:55 CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de düzenlenen kapalı grup toplantısında, yaşamını yitiren TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ı anarak başkanlık etti. Bayraktar, uzun yıllar CHP Grubu'nda Grup Müdürü olarak görev yapmıştı.


Advertisement