Sakarya Valisi Coş'tan, SGC'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Sakarya Valisi Coş'tan, SGC'ye Ziyaret

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

10.10.2014 18:23  Güncelleme: 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Hüseyin Avni Coş, Sakarya Gazeteciler Cemiyetini (SGC) ziyaret etti.

SGC Başkanı Sezai Matur ve yönetim kurulu üyelerince ağırlanan Coş, kentin ovada kurulmuş olmasının yanlışlığına dikkat çekererk, "Doğru bir karar alınmış. Kentin sağlam zeminli bölgelere taşınması hedeflenmiş ancak zaman geçtikte o hedeften uzaklaşılmış. Böylesi bir kentte depremle ilgili tedbirleri gözardı etmemek gerek" dedi.

Dünyada hızla çoğalan nüfusun gıdaya ve suya ihtiyacı arttırdığını belirten Coş, Sakarya'nın verimli tarım arazileri ve su kaynaklarının mutlaka korunması gerektiğini anlattı.

Her yerde OSB kurulmasının yanlışlığına işaret eden Coş, "Nitelikli, ileri teknoloji gerektiren sanayi tercih edilmeli. Herhangi bir yerde kurulabilecek sanayi buraya gelmemeli. Bu bölgenin, bu arazilerin değerini bilmeliyiz. Hepimizin vebali var. Hepimiz bu arazileri, su kaynaklarını korumalı, gelecek nesillere taşımalıyız. Bunların bir emanet olduğunu unutmamalıyız" ifadesini kullandı.

Matur da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen kentin henüz depreme tam hazır olmadığını söyledi.

Matur, tarım arazilerinin korunması gerektiğini ifade ederek, " İstanbul'un sanayi çöplüğü olmasından endişe ediyoruz. Her ilçeye OSB kurulmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

Coş, SGC'nin ardından Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğüne geçerek Şube Müdürü Ömer Faruk Çakır'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya Valisi Coş'tan, SGC'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement