Vali Coş'un Zaytung Haberini Paylaşan Üniversiteliye 11 Ay Hapis - Son Dakika
Güncel

Vali Coş'un Zaytung Haberini Paylaşan Üniversiteliye 11 Ay Hapis

Üniversite öğrencisi Meral Tutcalı, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ile ilgili bir mizahı Twitter'da paylaştığı gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

22.04.2015 17:37  Güncelleme: 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversite öğrencisi Meral Tutcalı, Adana Valisi görevindeyken protesto gösterisinde bulunan vatandaşa 'Gavat' demesiyle gündeme gelen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ile ilgili bir mizahı twitterde paylaştığı gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Tutcalı'nın sabıkasız oluşu nedeniyle hüküm açıklanmadı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi olan Adanalı Meral Tutcalı, iddiaya göre, 6 Ocak 2014'te 'Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, özerkliğini ilan etti. RTE'den daha forslu..' ifadesinin yer aldığı fotoğraflı zaytung haberini twitter hesabından paylaştı. Gündemdeki olayları mizahi bakış açısıyla haberleştiren zaytung haberini paylaşması nedeniyle Vali Coş'un şikayetiyle soruşturma başlatılan Tutcalı'nın 2 kez de evi basıldı ve arama yapıldı.

Ardından da hakkında 'Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçundan dava açıldı. Adana 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan genç kız hakkında önce 1 yıl hapis cezası verildi. Ceza, suçu twitter paylaşımıyla işlemesi nedeniyle 1 yıl 2 aya çıkartıldı ardından da duruşmadaki iyi hali nedeniyle 11 ay 20 güne indirildi. Tutcalı'nın sabıkası olmaması nedeniyle hükmün açıklanması geri bırakıldı. Tutcalı'nın avukatı Remzi Ümit Atay, karara itiraz edeceklerini söyledi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Coş'un Zaytung Haberini Paylaşan Üniversiteliye 11 Ay Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement