Vali'den Sitelere Güvenlik Ve OSB Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Vali'den Sitelere Güvenlik Ve OSB Ziyareti

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Türkiye'nin Mobilya Merkezi Siteleri ziyaret etti.

12.07.2016 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı'nın ev sahipliğinde Mobilyacılar Odası Toplantı salonunda esnaf ile bir araya gelen Vali Kılıçlar; Hüseyin bey bizleri göreve geldiğimiz günden beri üç defa ziyaret etti, bu sebeple sitelere gelmemiz şart olmuştu ve bizde bayramdan sonraki ilk ziyaretimizi Siteler esnafına ve Mobilyacılar Odasına gerçekleştirelim istedik. dedi.

Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Kahraman, Altındağ İlçe Emniyet Müdürü ve Müdür Yardımcısı'nında katıldığı Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ın ziyaretinde özellikle son günlerde sitelerin başını ağrıtan hırsızlık konusu ve yeni kurulacak Ankara Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Mobilyacılar İOSB) masaya yatırıldı.

SİTELERİ 728 KAMERA İZLEYECEK

Kendisini karşılamaya gelen Esnafın her biri ile tek tek tanışıp sorunlarını dinleyen Vali Mehmet Kılıçlar; Mobilyacılar Odasının kendisini ziyaretleri sırasında Siteler hakkında birçok bilgiye sahibi olduğunu dile getirdi. Kılıçlar; Başkan Hüseyin Taklacı ile daha önceki görüşmelerimizde Mobilyacılar İOSB ve Sitelerdeki hırsızlık sorunlarını konuşmuş ve bu konularda valiliğimizin desteğini belirtmiştik, bu sebeple hırsızlık sorununa son vermek için emniyet müdürlüğümüze bir çalışma yaptırdık dedi. Yapılan çalışmada hırsızlık olaylarını ve asayişi sağlamak adına en hızlı çözümün kamera sistemi kurmak ve hırsızlık yapılan malzemelerin satıldığı yerlerin tespit edilmesi olarak belirlendiğini söyleyen Vali Kılıçlar; Valiliğimizin 2016 2. dönem bütçesinde yer alması halinde Sitelere son sistem teknoloji lens ve çözünürlükte tam 236 noktada 728 kamera sistemi kurulacak, Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğünde oluşturulacak bir izleme biriminde Siteler 7/24 izlenecek, 728 kamera ile sitelerde kör nokta kalmayacak, ayrıca Sitelerin Batı kısmında asayiş problemlerini çözmek için şu anda 3 olan devriye ekip sayısı arttırılacak dedi.
Valiliğin ve Emniyet birimlerinin çalışmalarına esnafında yardımcı olması gerektiğini söyleyen Vali Mehmet Kılıçlar, İlçe Emniyet Müdürü ve İl Emniyet Müdür yardımcılarından bilgi aldı, İlçe Emniyet Müdür yardımcısı; Sitelerdeki iş hanı pozisyonunda olan atölyelerin, sokaklara bakan ana kapılarının geceleri açık bırakıldığını ve bu sebeple içerdeki hırsızın istediği gibi asayiş birimlerine fark ettirmeden çalışabildiğini, ayrıca işyerlerinin büyük çoğunluğunda kamera sistemi olmadığı gibi bazen tek bir asma kilit ile korunduğunu bu sebeple hırsızın işinin kolaylaştığını belirtti.
EN BÜYÜK PROBLEM OSB OLAMAMAK
Ziyaretlerinden dolayı Vali Mehmet Kılıçlar'a ve Ankara İl Emniyet Genel Müdürü Mahmut Karaaslan'a memnuniyet ve teşekkürlerini ileten Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı; Önlemlerin hem Emniyet güçlerinin hem de bölge esnafının katkılarıyla çözüleceğini belirtti. Taklacı ayrıca; Ankara Mobilyacılar Odasının girişimleri ile kurulacak olan Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Mobilyacılar İOSB) bittiğinde bu problemlerin tamamı çözülmüş olacak, şu anda yaşanan sıkıntı aslında yapılaşma ve statü ile alakalı. Siteler bölgesi bir sanayi olmadığı için yaklaşık 30 farklı girişi var, yani tek bir girişi yok bu yüzden denetimi zorlaşıyor, ayrıca işyerlerinin dikey düzende ve çok katlı olması da İlçe Emniyet Müdürümüzün dediği gibi hırsızların işini kolaylaştırıyor, şu anda Mobilyacılar İOSB Sayın Valimizin onayından geçerek Bakanlığa ulaştırılmıştır, özellikle Sayın Valimize OSB konusunda verdikleri değerli desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz, esnafımızın şunu bilmesini istiyorum ki Sayın Valimiz Mehmet Kılıçlar'a göreve geldikleri günden beri ne zaman sitelerin sorunlarından bahsettiysek kesinlikle çözümsüz kalmamıştır dedi.
MOBİLYACILAR İOSB İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI "GÖZLER BAKANLIKTA"
Mobilyacılar İOSB konusunda da esnafa bilgi veren Vali Mehmet Kılıçlar; geçen gün bizatihi yer seçimi yapılmış Mobilyacılar İOSB için ayrılmış olan araziye gittim yerinizi gördüm, çok güzel bir arazi tespit edilmiş. Sitelerin böyle bir Sanayi sitesine ihtiyacı var bildiğim kadarı ile üç beş atölyede birden imalat yapan var, büyümek istiyor Sitelerde büyük dükkan bulamadığı için büyüyemiyor, CNC Tezgahı almak istiyor, dükkana sığdıramıyor, bizim bu konuda işverenlerimizin esnafımızın ve sanatkarlarımızın önünü açmamız gerekli, ayrıca kaliteli üretim yapıp kaliteli çalışma ortamı sağlamak içinde OSB şart bu yüzden bu projeyi çok önemsiyoruz, takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın inancımız en kısa sürede bakanlık onayından geçip bir an önce hayata geçirilmesidir diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali'den Sitelere Güvenlik Ve OSB Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement