Vali Dr. Ahmet Altıparmak Müzeler Haftası Mesajı - Son Dakika
Yerel

Vali Dr. Ahmet Altıparmak Müzeler Haftası Mesajı

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Müzeler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

18.05.2015 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Müzeler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajda şu görüşlere yer verildi:

"1982 yılından itibaren her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan "Müzeler Haftası", 18 Mayıs tarihinin UNESCO tarafından tüm dünyada "Müzeler Günü" olarak kabul edilmesi nedeniyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 18 Mayıs tarihinde "Müzeler Günü" kutlamaları yapılması uygun görülmüştür.

Müzeler günü etkinliği çerçevesinde; Ülkemizdeki doğa ve kültür varlıklarının tanıtılması, kültür varlıklarımızın korunması, onarılması ve saklanması ile gelecek kuşaklara aktarılması için yapılan ve yapılmakta olan çalışmaları anlatmak, müzelerimizi tanıtarak halkımızın milli kültür ve tarih bilgisini zenginleştirmek, bu değerlere sahip çıkılması ve yurt dışına kaçırılmamasını sağlamak, müzelerimizin aynı zamanda bir eğitim merkezi olduğu da göz önüne alınarak, özellikle okul çağındaki çocuklarımızı ve halkımızı bu konularda aydınlatmaktır.

Türkiye'nin en zengin doğal ve tarihi hazinelerine sahip olan kış turizminin başkenti Erzurum, Paleolitik çağdan başlayarak günümüze kadar kesintisiz tarih sunan en ilginç arkeolojik yerleşimlerden Likya, Pamfilya, Kilikya ve Pisidia'ya beşiklik etmiştir. İlimizde Bergama, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait çok sayıda eser bulunması, tarihin tüm canlılığı ile yaşanmasına olanak sağlamaktadır.

Tüm yurttaşlarımızın, "Müzeler Günü"nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar dileyerek, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Dr. Ahmet Altıparmak Müzeler Haftası Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement