Vali Düzgün İncesu'da - Son Dakika
Güncel

Vali Düzgün İncesu'da

Vali Düzgün İncesu\'da

Vali Orhan Düzgün, Kayseri'deki ağaçlandırma çalışmaları kapsamında İncesu ilçesinde fidan dikerek, 2015 yılı hedefini 5 milyon fidan olarak açıkladı.

24.09.2014 15:15  Güncelleme: 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Düzgün, başkanlığını yaptığı İncesu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkül Heyeti toplantısına katılmak üzere geldiği İncesu ilçesinde fidan dikim çalışmalarını inceleyerek fidan dikti.

Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç ve İncesu Kaymakamı Ercan Öter ile diğer kurul üyelerinin katıldığı toplantıda İncesu Organize Sanayi Bölgesi'nde son 3 ayda yapılan faaliyetlere ilişkin Bölge Müdürü Recep Yıldız'dan brifing alan Vali Düzgün, toplantının ardından İncesu OSB alanına fidan dikimi yaptı.

Kayseri'nin geneli gibi İncesu OSB'nin de daha yeşil bir kimliğe bürünmesinin önemine işaret eden Vali Düzgün, daha önce dikimi yapılan fidanların boy vermesinin kendilerini sevindirdiğini, OSB alanının tamamının ağaçlandırılmasına yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Fidan dikim alanında Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara'dan çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Düzgün, bu sırada Kayseri'nin 2015 yılı hedefini de açıkladı.

"2015'te 5 milyon fidan dikilecek" diyen Vali Düzgün, 2013 yılında 3 milyon, 2014 yılında ise 4 milyon fidan hedefi konulduğunu hatırlatarak, "2013 yılı hedefini gerçekleştirdik. 2014 yılındaki 4 milyon hedefine ise sonbaharda yapılacak planlı dikimlerle beraber ulaşmış olacağız. 2015 yılı hedefimizi ise daha yüksek tutuyoruz. İnşallah 2015 yılında dikeceğimiz 5 milyon fidanla birlikte ormanlık alan açısından fakir durumundaki ilimizi bu açıdan daha zengin bir konuma taşıyacağız." diye konuştu.

Vali Düzgün, İncesu OSB bünyesindeki 90 dönüm alana daha önce 4 bin fidan dikildiğini, yeni dikilen 3 bin 600 fidan ile birlikte toplam dikilen fidan sayısının 7 bin 600'e yükseldiğini belirtti.

Vali Düzgün, fidan dikiminin ardından bahçe sahiplerinden birinin daveti üzerine bölgedeki kavun, karpuz ve üzüm üretilen bahçelerden birini ziyaret ederek çalışanlarla sohbet etti.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement