Vali Düzgün, Siyasi Parti İl Başkanları ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Vali Düzgün, Siyasi Parti İl Başkanları ile Bir Araya Geldi

Vali Düzgün, Siyasi Parti İl Başkanları ile Bir Araya Geldi

Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün başkanlığında siyasi parti il başkanlarının da katıldığı Seçim Güvenliği Toplantısı yapıldı.

08.10.2015 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün başkanlığında siyasi parti il başkanlarının da katıldığı Seçim Güvenliği Toplantısı yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda, Milletvekili Genel Seçimleri'nin huzur ve güven içerisinde yapılabilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya, Vali Düzgün'ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve seçime girecek siyasi partilerin il başkanları katıldı.

Vali Düzgün, toplantıda yaptığı konuşmada, geçtiğimiz 2 yıldaki 3 seçimin Kayseri'de huzur içerisinde, karşılıklı saygı ve hoşgörü esasları çerçevesinde yapıldığını hatırlatarak bu ortamın sağlanmasındaki katkılarından dolayı siyasi partilerin il başkanlarına teşekkür etti ve 1 Kasım tarihinde yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde de aynı anlayışın hakim olacağına inandığını belirtti.

Valilik olarak, seçim öncesi, seçim sırası ve seçim sonrasında alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak mülki idare amirleri ile polis ve jandarma teşkilatı ile seçim güvenliği için gerekli toplantıların yapıldığını anlatan Vali Düzgün, bu kez de siyasi parti il başkanları ile seçim öncesi değerlendirmelerde bulunmak üzere toplandıklarını ifade etti.

Kayseri'de teşkilatı bulunan ve seçimlere katılacak olan siyasi parti temsilcilerinin görüşlerinin aynı ortamda alınması ve Yüksek Seçim Kurulu'nun kararlarının hatırlatılmasının Kayseri'de güvenli ve huzurlu seçim ortamına katkı sağlayacağını kaydeden Vali Düzgün, ilgili kanunlar çerçevesinde tüm siyasi partilerin Valilik ile ilgili olan talep ve önerilerinin dikkate alınacağını dile getirerek, seçime girecek partilere başarılar diledi.

İlgili mevzuat, seçim takvimi, seçim sürecindeki yetkili birimler ve seçim propagandalarında uyulması gereken yasal sorumluluklara ilişkin Emniyet Müdürlüğü sunumunun yapıldığı toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve siyasi parti il başkanları da söz alarak, üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yerine getireceklerini ve seçimin huzurlu bir ortamda geçirilmesi noktasında mutabık olduklarını belirttiler.

Toplantıda, ilgili mevzuat ve yüksek seçim kurulu kararlarıyla belirlenen seçim propaganda esaslarına ve yasaklarına uyulması; kaynak israfının ve çevre kirliliğinin önlenmesi, görüntü kirliliğine yol açılmaması için siyasi partilerin il, ilçe ve mahalle binaları, açık ve kapalı toplantı yerleri ve çevresindeki güzergahlar gibi mevzuat ve seçim kurullarının belirledikleri yerler dışında parti bayrağı, afiş, pankart, poster gibi materyallerin asılmaması konusunda görüş birliğine varıldı.

İl başkanları ise bu esas ve yasaklara uyulmasında gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve özellikle okullar, hastaneler ile ibadethaneler çevresinde daha da özenli davranılması hususunda ortak kanaat taşıdıklarını ifade ettiler.

Toplantıya AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, MHP İl Başkanı Mustafa Baki Ersoy, HDP İl Başkanı İshak Tacar, Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanı Rüştü Karataş, Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Baktır, Saadet Partisi İl Başkanı Haşim Özçelik, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Yaşar Bekir Soğman katıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Düzgün, Siyasi Parti İl Başkanları ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement