Vali Düzgün Tomarza'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Vali Düzgün Tomarza'da İncelemelerde Bulundu

Vali Düzgün Tomarza\'da İncelemelerde Bulundu

"Toroslardan Erciyes'e Yükselen Ses Tomarza" projesi kapsamında hazırlanan prestij kitabı ile filminin tanıtım programına katıldı.

03.12.2015 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Düzgün, Tomarza ilçesine gelişinde kendisini karşılayan Tomarza Kaymakamı Engin Uysal, Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık ve diğer protokol üyeleri ile birlikte tanıtım programına katılan Tomarzalılar'ın sevgi gösterilerini karşılıksız bırakmayarak bir süre sohbet etti.

Vali Düzgün, programda yaptığı konuşmada, Tomarza'nın kültürel, ekonomik ve sosyal olarak gelişimine katkı sağlayacak projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Düzgün, Tomarza'nın Kayseri'nin ilçeleri arasında çok zengin kültürel, tarihi ve doğal güzelliklere sahip olduğunu belirterek, bu güzelliklerin tanıtılmasının önemine değindi.

Bu topraklarda kuşaklar boyu farklı medeniyetlerin ve dinlerin hoşgörü içinde yaşadığını ifade eden Vali Düzgün, bu kültürel harmoninin eserlerinin bir kitap, bir cd vasıtasıyla kayıt altına alınmasının gelecek nesillere bu değerlerin aktarılması açısından önemli olduğunu söyledi.

Kabak çekirdeği, farklı renklerdeki Tomarza taşı ve Dadaloğlu, İncili Çavuş gibi isimleri ile Tomarza'nın önemli değerleri bünyesinde bulundurduğunu belirten Vali Düzgün, yapılacak tanıtım çalışmaları ile Türkiye'nin her yerine hatta Avrupa'ya ulaşılacağına, bunun da Tomarza ve Kayseri adına önemli bir gelişme olacağına işaret etti.

Tomarza Kaymakamı Engin Uysal ise Tomarza'da göreve başladığı günden itibaren ilçenin tanıtımına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, maddi ve manevi desteklerinden dolayı Vali Düzgün'e teşekkür etti.

Kaymakam Uysal, 5 ay içinde ilçedeki kamu ve özel kesimi bir araya getirerek birlik ve beraberlik içerisinde prestij kitabı hazırlıklarını tamamlandıklarını belirterek, kitap ve tanıtım filmi hakkında bilgiler verdi.

Kaymakam Uysal, Tomarza'nın Kayseri, Ankara ve İstanbul'da da tanıtımının yapılacağını dile getirerek, taşıyla, çekirdeğiyle, tarihi ve kültürüyle Tomarza'nın her kesimine ulaşması yönünde çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık ise, Tomarza'yı her yönüyle anlatan kitap ve tanıtım filminin mutluluğunu yaşadıklarını anlatarak, çalışmaların gelecek nesillere miras kalması açısından da önem taşıdığını anlattı.

Program, "Toroslardan Erciyes'e Yükselen Ses Tomarza" tanıtım filminin izlenmesinin ardından Tomarza Bölge Yatılı Okulu öğrencilerinden kurulu Mehter Takımı'nın gösterisi ile son buldu.

Tomarza Kaymakamı Uysal program sonunda Vali Düzgün'e "Toroslar'dan Erciyes'e Yükselen Ses Tomarza" prestij kitabını hediye etti. Toplam 204 sayfadan oluşan kitapta; Tomarza'nın tarihi değerleri ve doğal güzelliklerinin yanında barındırdığı farklı medeniyetlerin kültürleri, Berçin, Sümengen ve Saraycık Yaylaları, kabak çekirdeği, farklı renk çeşitleriyle Tomarza taşı ve daha birçok Tomarza'nın zenginliği yer alıyor

-KAYMAKAMLIK ZİYARETİ VE İNCELEMELER

Vali Düzgün, Tomarza Kaymakamlığı'nı da ziyaret ederek Kaymakam Engin Uysal'dan ilçede yatırımı devam eden ve planlanan kamu yatırımlarına ilişkin bilgiler aldı.

Kaymakamlık bahçesinde Tomarza taşından yapılmış eserlerin yer aldığı "Minia Tomarza"nın açılışını da yapıp, taş eserleri hakkında bilgiler alan Vali Düzgün, tarihi Surp Bugos Kilisesi'nde de incelemelerde bulundu.

Daha sonra Tomarza Kültür Sitesi'nde ve Kütüphanesi'nde incelemelerde bulunan Vali Düzgün, Tomarza Fen Lisesi'ni de ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti.

Öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek derslerinde başarılar dileyerek kitap hediye eden Vali Düzgün, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı. Tomarza Fen Lisesi öğrencilerine de, kendisinin yatılı olarak eğitim gördüğünü anlatan Vali Düzgün, öğrencilere, "Yatılı okumak üstelik Fen Lisesi'nde okumak sizler için önemli bir fırsat. Disiplinli ve planlı bir çalışma yatılı okulda çok daha iyi gerçekleşiyor. Sizler bunun kıymetini bilmelisiniz" tavsiyesinde bulundu.

Vali Düzgün, ilçe yöneticileri ve öğretmenlerle de bir araya gelerek okulun durumu hakkında bilgiler aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Düzgün Tomarza'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement