Vali Erin ve Milletvekilleri İlçeleri Gezdi - Son Dakika
Yerel

Vali Erin ve Milletvekilleri İlçeleri Gezdi

Vali Erin ve Milletvekilleri İlçeleri Gezdi

Geçtiğimiz günlerde Adıyaman’da göreve başlayan Vali Abdullah Erin, bir taraftan hayırlı olsun ziyaretlerini kabul ederken diğer taraftan ilçe ziyaretlerini gerçekleştiriyor.

20.06.2016 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz günlerde Adıyaman'da göreve başlayan Vali Abdullah Erin, bir taraftan hayırlı olsun ziyaretlerini kabul ederken diğer taraftan ilçe ziyaretlerini gerçekleştiriyor.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, ilçe gezilerine başladı. Vali Abdullah Erin Besni, Tut ve Gölbaşı ilçelerinde incelemelerde bulunarak ilçeler ile ilgili kaymakamlardan bilgi aldı. Vali Abdullah Erin'in ziyaretine TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Adnan Boynukara ve Halil İbrahim Fırat eşlik etti.

İlk olarak Besni ilçesine giden heyeti İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ve ilçe yöneticileri karşıladı.

Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, ilçenin tarihi, kültürü, coğrafyası ve kamu yatırımlarının mevcut durumu ile ilgili Vali Erin ve Adıyaman Milletvekillerine bir brifing verdi.

Ardından Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, ilçenin ihtiyaç ve sorunları ile ilgili bir sunum yaptı.

Milletvekili Halil İbrahim Fırat, Besni'nin sorunlarını Ankara'da yakından takip ettiklerini dile getirekek, sorunları birlik ve beraberlik içerisinde çözüleceğini kaydetti.

Milletvekili Adnan Boynukara ise, Adıyaman'a ve ilçelerine önemli hizmetler gerçekleştirildiğini belirterek, ortak akıl ile hizmetlerin gelmeye devam edeceğine işaret etti.

TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise konuşmasında, "Biz birlikte Adıyaman ve birlikte Türkiye'yiz. Son dönemde Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Besni'nin kalkınması ve gelişmesi adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Milletimizin derdi bizim derdimizdir. Vatandaşlarımızın karşılaştığı sorun ve sıkıntıları çözmek adına yoğun gayret sarf ediyoruz. Besni ve diğer ilçelerimizin fotoğrafını çekerek kısa,orta ve uzun vadede hedeflerimizi ortaya koyacağız. Burada yaptığımız toplantıları tek tek not alarak bu sorunların takibini Ankara'da sıkı bir şekilde yapıyoruz" dedi.

Vali Abdullah Erin de yeni göreve başladığını ve sahura kadar Adıyaman'ı tanımak için çalıştığını ifade ederek, "Adıyaman'a Vali olarak atandıktan sonra ilin tarihini, kültürünü, sosyo-ekonomik anlamdaki durumunu ve geçmişteki ve şimdiki durumunu gözden geçirmeye ve fırsat buldukça da sahurlara kadar çalışarak öğrenmeye çalışıyorum. Kısa süre içerisinde sizlerin de yardım ve bilgilendirmenizle vaziyete hakim olacağımıza inanıyorum. Biz bu güzel memleketi, bu tarih ve medeniyet şehrini geçmişte hak ettiğini gerçekten alamamış ve çok daha fazlasını hak eden bu insanları bütün imkanlardan en hızlı şekilde çabuk faydalandırabilirizin kavgası ve çabası içinde olacağız. Türkiye Cumhuriyet tarihi boyunca belli kırılmaların yaşandığı tarihlerle karşı karşıya kaldı. 2002 öncesi ile 2002 sonrasını karşılaştırmamak ve kıyaslamamak elden değil, Adıyaman'ın 2002 öncesi ile 2002 sonrasında bütün sektörler bazında hizmet anlamında çok büyük hizmetler yapılmış. Bu hizmetlerde emeği geçen TBMM Başkanvekilimize, İlimiz Milletvekillerine, daha önceki Milletvekillerimize, daha önce görev yapan Valilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu anlamda Mahmut Demirtaş valimizi de anmadan geçmem mümkün değil. Valimiz Adıyaman'da görev yaptığı 4 yıla yakın süre içerisinde bu kadar halkın gönlünü kazanan, bu kadar milletin sevgisine mazhar olan, milletin gönlüne giren ve bir idareci olarak da bizleri kıskandıracak çalışkanlığı sergileyen bir meslek büyüğü ve abimizdir. Bizlerde Adıyaman'da milletvekillerimizle birlikte çıtayı biraz daha yükseltmenin gayretinde olacağız. Bundan sonra bizlerde bütün günümüzü ve zamanımızı Adıyaman'a ve insanlarımıza hizmet etmenin gayretinde olacağız. ve bizlerde bir gün bırakıp gittiğimizde bütün insanlarımızın yaptığımız hizmetlerden ötürü sadece Allah razı olsun demesini bekleyeceğiz" dedi.

Vali Erin ve beraberindekiler daha sonra Tut ilçesini ziyaret etti. İlk olarak Tut Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Abdullah Erin, ilçe Kaymakamı Mehmet Aksu'dan ilçenin tarihi, coğrafyası ve devam eden yatırım ve projelerle ilgili kısa bir bilgi aldı.

Vali Abdullah Erin ve Adıyaman milletvekilleri daha sonra Tut ilçe meydanına geçerek esnafı ziyaret edip vatandaşlarla bir araya geldi.

Tut ilçesinde vatandaşların yoğun sevgi ve ilgisiyle karşılanan Vali Abdullah Erin ve Adıyaman milletvekilleri, vatandaşlarla sıcak ve samimi bir ortamda sohbet ederek halini ve hatırını sorup, varsa sıkıntılarını birinci ağızdan dinledi.

Tut esnafı ve vatandaşlar ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Vali Abdullah Erin'e ve Adıyaman Milletvekillerine teşekkür etti.

Vali Erin ve beraberindeki heyet daha sonra Tut İlçesi ile Gölbaşı yolu ayrımı arasında devam eden yol çalışmalarını inceleyerek, çalışmalarla ilgili bilgi alıp, işçilerle sohbet etti.

Son olarak Gölbaşı ilçesine gecen heyeti İlçe Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ve ilçe yöneticileri karşıladı.

Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, ilçenin tarihi, kültürü, coğrafyası ve kamu yatırımlarının mevcut durumu ile ilgili Vali Erin ve Adıyaman Milletvekillerine bir brifing vererek, ilçenin ihtiyaç ve sorunları ile ilgili bir sunum yaptı.

Brifing sonrası bir açıklama yapan TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, "Bugün Besni, Tut ve Gölbaşı ilçelerimizde çok çeşitli değerlendirmelerde bulunduk. Belirli zaman ve aralıklarda kamu ve STK temsilcilerinin bulunduğu bir ortamda o ilçenin sorunlarını masaya yatırarak, ortak aklı harekete geçiriyoruz. İhtiyaç ve sorunlarla ilgili bilgi alıp, çözüm noktasında ne yapabilirizi tartışıyoruz. Buralardan aldığımız tüm öneri ve tavsiyeleri Ankara'da Milletvekili arkadaşlarımızla sorunları önceliğine göre tasnif edip bir değerlendirme yaparak, bunun muhasebesini yaparak ilgili Bakanlıkları ve üst düzey bürokratları ziyaret ederek bu sorunlara çözüm arayacağız. Adıyaman adına bugüne kadar ne kadar götürsek götürelim bizlere bütün kapılar açılmaktadır" dedi.

Vali Abdullah Erin ise, "Bu kapsamda Kahta ilçesiyle başlayarak, bugünde Besni, Tut ve Gölbaşı ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. Bugün çok verimli bir gün geçirdik. Besni ve Gölbaşı ilçelerimizde ilçe kaymakamları ve STK temsilcilerinin de hazır bulunduğu bir ortamda sorun ve sıkıntıların çözümüne yönelik bir brifing aldık. Bugün Allah için ne yaptınız denildiğinde, bugün Allah'a karşı olan vazifemizi ve Adıyaman'a karşı olan sorumluluğumuzu vicdanen yerine getirdik. Bundan sonra da görev yaptığımız süre içerisinde bir Vali olarak çalışma arkadaşlarımızla her günümüz bugün gibi olacaktır. Daha öncede ifade ettiğim gibi, hizmet anlamında gece gündüz demeden, mesai kavramı gözetmeden 24 saatin ötesinde bir saat daha varsa bunun arayışı içinde bu milletin hizmetkarı olacağız" dedi.

Toplantı sonrası Vali Abdullah Erin ve Adıyaman milletvekilleri, Gölbaşı Belediyesinin düzenlediği iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Erin ve Milletvekilleri İlçeleri Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement