Vali Fidan Tarihi Konualp'i İnceledi - Son Dakika
Yerel

Vali Fidan Tarihi Konualp'i İnceledi

Vali Fidan Tarihi Konualp\'i İnceledi

Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce’nin ve Bölge’nin tek tarihi kalıntılarında inceleme yaptı.

08.04.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce'nin ve Bölge'nin tek tarihi kalıntılarında inceleme yaptı. Konuralp Müzesi'ni de gezen Vali Fidan, TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine de yapılan çalışmaları anlattı.

Vali Ali Fidan, TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Karslıoğlu ve üyeleri ile birlikte Konuralp bölgesinde devam eden kazı çalışmalarını inceledi. Ali Fidan ve Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri incelemelerine ilk olarak Konuralp Antik Tiyatro'da incelemelerde bulunarak yetkilerden kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali Fidan daha sonra "Konuralp Turizm Girişimciliği Kapasitesinin Artırılması" projesi kapsamında Konuralp'te tescilli bir evin restorasyon çalışmalarını da inceledi.

Ali Fidan, incelemelerin ardından yaptığı açıklama da Konuralp bölgesinde devam eden çalışmaların bir an önce tamamlanarak, Düzce'ye kazandırılması gerektiğini, yapılan çalışmaların tek tek değil bir bütüncül olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Fidan; "Konuralp Düzce'nin markası, en eski yerleşim yeridir. Batı Karadeniz'in tek antik tiyatrosudur. Kazı çalışmaları devam ediyor. Bu gün bölgede incelemelerde bulunduk. Bazı parsellerde kamulaştırma sorunları da var. Bunları çözüp artık bu alanı Düzce'ye kazandırmamız gerekiyor. Tabi Konuralp'te ayrıca tarihi evler gibi konaklar var. Şu anda bir tanesinin restorasyonu devam ediyor. Burada TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun da bir desteği var. MARKA'nın ve Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri var. Burada bir örnek çalışma yapılıyor ama 41 tane tescilli ev var. 41 tescilli evimiz var ama bunu bizim Safranbolu, Beypazarı, Amasya gibi valiliğin, belediyenin, ticaret ve sanayi odasının öncülüğünde bir teşvikle, bir gayretle restorasyonlarını tamamlamamız lazım. Burada turizm potansiyeli ortaya çıkmalı ki, buraya turist gelmeye başlamalı, turizmin bir takım getirileri olmalı ki yöre halkıda bunun getirisini görüp bunlara sahip çıkmalıdır. Düzce elbette birçok güzelliğe sahip ve Konuralp bunların merkezi. Konurlap'in turizm potansiyelini ortaya çıkaracak şekilde bir hız alabilirsek ben turizmi çok çok olumlu etkileyeceğini, Düzce'nin tanıtımına, Düzce'nin turizmden olan gelirini çok olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. Bu çalışmalara bütüncül bir bakışla yaklaşmak lazım. Bütüncül bakıp tamamını ülke turizmine kazandırmak gerekir." İfadelerinde bulundu.

Vali Fidan, incelemeler kapsamında Ali Hamza Türbesi ve Konuralp Müzesinde incelemelerde bulundu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Fidan Tarihi Konualp'i İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement