Vali Gül, Sivil Toplum Kuruluşlarını Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Gül, Sivil Toplum Kuruluşlarını Ziyaret Etti

Vali Gül, Sivil Toplum Kuruluşlarını Ziyaret Etti

Sivas Valisi Davut Gül, bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

15.02.2017 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Valisi Davut Gül, bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyaretleri kapsamında ilk olarak Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneğini ziyaret eden Vali Gül burada şube başkanı Fatih Şener'den faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Daha sonra Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğine geçen Gül'e şube başkanı Mustafa Coşkun tarafından derneğin çalışmaları anlatıldı.

Her iki dernekten de istihdam sözü alan Vali Gül daha sonra Türk Hava Kurumu Şube Başkanlığını ziyaret etti. Şube Başkanı Halil Işın ve yönetim kurulu ile bir araya gelen Vali Gül, model uçak kursunu da ziyaret ederek, kazandırılan kupalardan dolayı yönetim kurulunu tebrik etti. Serbest uçuş rehber öğretmeni olmaya hak kazanan Çağatay Suvay'a da model uçak sertifikasını takdim eden Gül, daha sonra Cumhuriyetçi Kadınlar Derneğine geçti. Dernek başkanı Nurten Yanalak ve yönetim kurulundan faaliyetleri hakkında bilgi alan Gül, ardından 8 genç iş adamının katılımıyla kurulan Sivas Gelişim Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Taha Buğra Arslan ve yönetimine kentte görme engellilere yönelik okul yapımı için teşekkür eden Gül, 10 derslikli ve yaklaşık 4.5 milyon TL'ye mal olması planlanan binanın 2 yıl gibi kısa bir sürüdü bitecek olmasının da sevindirici olduğunu kaydetti.

Ziyaretlerine Kimsesiz Çocukları Koruma ve Yardım Derneği ile devam eden Vali Gül, dernek yönetimine hayırlı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Başkan Sultan Esmer ve arkadaşlarını tebrik eden Gül, kendilerine ev bağışlayan hayırseverinde yaptığı yardımdan dolayı unutulmayacağını söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şubesi ile ziyaretlerine devam eden Gül, başkan Bülent Şimşek ve beraberindekiler ile bir araya gelerek dernek faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Ardından İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Sivas Şubesini ziyaret eden Gül, burada yetim sponsorluk sistemine kayıt yaptırarak her ay bir yetimin ihtiyacını karşılayacak sözleşmeyi imzaladı. Başkan Sabri Şanlı'dan çalışmalarını da dinleyen Gül, derneğin yayınlarını da inceledi.

Vali Gül son olarak Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanlığına geçti. Dernek başkanı Niyazi Orhon ve yönetim kurulunun faaliyetleri hakkında bilgi alan Gül, kamu yararına çalışan derneğe başarılar diledi.

Sivas'ta sivil toplum kuruluşlarının sayısının oldukça fazla olduğunu ifade eden Gül, "Hepsi de kendi içerisinde ciddi çalışmalar yapıyor. Bu Sivas'ın aslında önemli bir gücü. STK'larda fedakarlık yaparak görev alan hemşerilerime teşekkür ediyorum. Hepsinde memleket sevgisini ve bir şeyler yapma gayretini görüyoruz. Bu davranışta bizleri mutlu ediyor" şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Gül, Sivil Toplum Kuruluşlarını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement