Vali Güvençer Projelerin Devamını Sağlayacak - Son Dakika
Yerel

Vali Güvençer Projelerin Devamını Sağlayacak

Vali Güvençer Projelerin Devamını Sağlayacak

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, düzenlediği dostluk kahvaltısı ile Manisa’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerini ağırladı.

13.07.2016 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, düzenlediği dostluk kahvaltısı ile Manisa'da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerini ağırladı. Manisa Öğretmenevi'nde düzenlenen kahvaltıda basın temsilcilerinin sorularını yanıtlayan ve önerilerini dinleyen Vali Güvençer, insan ilişkilerinin doğru kullanılmasına son derece önem verdiklerini söyledi.

Yaklaşık 2 hafta önce Manisa Valisi olarak atanan Mustafa Hakan Güvençer Manisa Öğretmenevinde yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantının en başından itibaren ilgi, niyet ve iradenin birinci adım olduğunu belirten Vali Güvençer, ikinci adımın sevgi ve gayret, bir sonraki adımın ise emeğe dönüştürerek paylaştırılması olduğunu kaydederek, "Manisa'da hizmet etmekle temel ortaklık içinde olduğumu vurguluyorum. Bundan dolayı bu toplantıyı ilk adım olarak görüyorum. Bu birlikteliğimiz sayesinde Manisa faydalanacaktır" dedi.

Her gerçekleşen ziyarette Manisa ile ilgili bir şeyler öğrendiğini söyleyen Güvençer, devlette devamlılığın esas olduğunu ifade etti. Şehri tanımak adına kamu ve kurumlardan brifing aldığını belirten Vali Güvençer, "Manisa'nın sahip olduğu değerleri yaşayarak görüyoruz. Bu değerleri fark etmemek nankörlüktür. Manisa'ya geldiğimden bu yana sık sık 'Manisa'ya dair bir projeniz var mı?' sorusu ile karşılaşıyorum. Manisa'ya dair hiçbir projem yok. Yaşanmış hikayeleri olan bir şehre cebinde hazır projelerle gelinmesi saygısızlıktır diye düşünüyorum. Manisa'da bir önceki vali bey döneminde devam eden ve uygun olan projeleri sürdüreceğiz. Şuanda tek amacımız özellikle yabancı dil eğitimi, Kodlamanisa projesi, organik tarım ve sulama projesi, kalıpçılık endüstrisinin kümeleşmesi projelerini daha etkili bir şekilde tamamlanmasını sağlamak. Bu projelerin tamamlanmasında sizlerin benim yanımda olmasını istiyorum. Sulama, Gediz Nehri kirliliği gibi sorunlara sahibiz. Jeotermal, güneş ve rüzgar enerji kaynaklarını doğru kullanarak hem il hem de ülke ekonomisine katkı yapmak durumundayız. Ayrıca Manisa'nın tanıtılması ve bilinmesi adına turizm sektörüne ilişkin projelerin devam etmesi adına sektör temsilcileriyle hazır olan projeleri uygulayacağız." diye konuştu.

Vali Bektaş'a projeler için teşekkür

Kendisinden önce Manisa'da görev yapan Vali Erdoğan Bektaş'a projelerinden dolayı teşekkür eden Vali Güvençer, "Vali Erdoğan Bektaş'a çok şükran borçluyum. İhtiyaçları belirlemiş, yol haritası çizmiş, başlattığı çok önemli projeleri var. Projeler isabetli olup belirli bir yola girdiği için onların yürüyüşünü temin etmek için çalışmalarım olacak." dedi.

Savunma sanayisindeki çalışmalar

Savunma sanayi alanında Manisa'da yapılacak çalışmalarla ilgili görüşlerine bildiren Vali Güvençer, "Önemli, büyük işler devletin kurumsallaşmış yapısı içerisinde hem mevzuat hem de gelenek çerçevesinden yürür. Hiç kimsenin tek başına sürüklendirici olmasına gerek yok, bu mümkün de değil. Türkiye gelişmekte olan ülke tanımlamasını aşarak, gelişmiş ülke sıfatına taliptir. Sürdürülebilir, doğru kurumsal ortaklıklarla iş yürütme peşindeyiz. Manisa'da savunma sanayi sektörünün gelişimine ilişkin hiçbir Valinin bireysel sorumluluğu yok. Bu çalışmalar kurumsal bir kimlikle yapılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Yerelde yapılacak çalışmalar ve hükümetin stratejik planlarıyla savunma sanayi alanında Manisa'nın büyük bir öneme sahip olabileceğini kaydeden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer şöyle konuştu: "Manisa'daki gerek endüstriyel faaliyetler, gerekse sanayiyle ilgili ön bilgilendirmeyi sözlü ve yazılı olarak aldım. Bu konuyla ilgili yarın özel bir görüşme yapacağız. Bu daha çok konuyu anlama ve Valilik olarak süreci desteklememiz gereken konuları belirleme anlamında yapılacak bir çalışma olacak. Sürdürülen altyapı çalışmaları, demiryolu, otoyollar ve İzmir'deki yeni yapılan Çandarlı Limanı Manisa'yı iyi bir lojistik merkez haline getirecek. Manisa'da oldukça gelişmiş bir sanayi var. Bu hem gelişmiş bir tecrübe birikimi, hem de sermaye birikimini getiriyor. Biz daha yüksek katma değer üretmek zorundayız. Savunma sanayi Manisa için özel bir yer işgal ediyor. Hem yerel, hem de merkezi hükümetin stratejik planlamaları içerisinde Manisa'nın savunma sanayisinde bugün olduğundan çok daha önemli rol oynayacağını söyleyebilirim."

Vali Güvençer, daha sonra basın mensupları ile Manisa üzerine görüş alışverişinde bulunarak soruları yanıtladı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Güvençer Projelerin Devamını Sağlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement