Mersin Valisi Güzeloğlu, İl Müftülüğünün İftar Yemeğine Katıldı - Son Dakika
Yerel

Mersin Valisi Güzeloğlu, İl Müftülüğünün İftar Yemeğine Katıldı

Mersin Valisi Güzeloğlu, İl Müftülüğünün İftar Yemeğine Katıldı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğinde ilçe müftüleri, il müdürleri ve hayırsever iş adamları ile buluştu.

19.07.2014 11:24  Güncelleme: 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğinde ilçe müftüleri, il müdürleri ve hayırsever iş adamları ile buluştu.

Muğdat Camii altında yer alan Hacı Süleyman Özdiker Konferans Salonu'ndaki iftar yemeğinde konuşan Vali Güzeloğlu, Ramazan ayının rahmet ve mağfiret ayı olduğunu söyledi. Ramazan'ın zenginliği ve güzellikleriyle geldiğini ve Mersin'de de bu güzelliğiyle yaşandığını dile getiren Güzeloğlu, "Bu Ramazan Mersin'de hemen her köşede gönül sofrası açılıyor, yoksul olana el uzatılıyor, yetimlere yardım kapıları açılıyor. Bir olmanın beraber olmanın, millet olmanın zenginlikleri herkes tarafından paylaşılıyor" dedi.

"Ramazan, sadece belli bir süre aç ve susuz kalmak değil, hayatın akışı içerisinde bunu hayatı boyunca yaşayanı, yoklukla savaşanı anlamamız ve bütün hayatımızı buna göre planlamamızdır" diyen Güzeloğlu, "Can tende emanetse ve hayat geçiciyse hayatın üstünde sahip olunan varlıklar ve değerler de emanettir. Emanetin hakkını vermek, yaşadığımız zaman dilimi içerisinde Hakk'ın rızasını ve halkın duasını alacak işler yapmaktır. Kimsesi olmayana kimse olmak, derdi olanın derdini azaltmak insanın bu yola varacağı menzil demektir. Bunu yaptığımızda göreceksiniz ki; yaşadığımız sıkıntılar yok olacak, acılar azalacak, sevinçler çoğalacaktır" ifadelerini kullandı.

Türk milleti olarak büyük bir medeniyetin temsilcileri olduğumuzu vurgulayan Güzeloğlu, "İslam aleminin birçok coğrafyasında akan kanlar, yetimler, öksüzler, eşini kaybetmiş, hayata karşı güvenini yitirmiş insanlar var. Biz bunu vicdani olarak en derinde hissetmekteyiz. Hep birlikte bu acıların son bulması için dua etmekteyiz. Allah İslam aleminde ve ülkelerinde yaşanan bu acıları sona erdirsin. Biz büyük bir milletin temsilcileriyiz. Gerek kendi yoksulumuza, gerekse ülkemize sığınmış olana ensar olma sorumluluğumuz var. Çok şükür ki Mersin olarak ortaya koyduğumuz güzel bir sorumluluğumuz var. Minicik bir yavrunun babasının kendisine oyuncak için verdiği parayı o coğrafyaya göndermesi, kefen parasını aynı duyguyla Gazze'ye, Somali'ye, Filistin'e gönderen vatandaşımız işte bu sorumluluğu en güzel şekilde ortaya koyuyor. Din adamlarımızın, hocalarımızın, müftülerimizin görevlerini üstün bir şekilde yapmalarından mutluluk duyuyorum. İnşallah bu sorumluluğumuz çevremizdeki ülkelere de yansır. Zenginlik paylaşmaktır, sahip olmak değil. Paylaştıkça çoğalıyorsanız işte o zenginliğe ermişsiniz demektir. Çünkü bir gözde yaşadığınız ve şükraneyle hissettiğiniz mutluluğun değeridir sizi çoğaltan. Hoş bir sada bırakmaksa yaşamın sonrasındaki hedefin ta kendisi; işte bu hayır ve hasenatları yapmaktır aslolan. Ben bu duygularla bugün bu güzel sofrayı hazırlayan, emeği olan, katılan herkese ve hayırsever işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Bu Ramazan'ın ve gelecek her Ramazan'ın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise böylesi feyz ve bereket dolu bir akşama katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Allah'ın nefes verdiği son güne kadar Mersin'e hayırlı hizmetlerde bulunacaklarını belirtti.

İl Müftüsü Ali Melek de Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin belirlendiğini aktararak, "Yoksul olan sahiplenilmesi gereken kardeşlerimize yardımları ulaştırdık. Bu hayırların hak katında kabul olmasını diliyor, hayırsever işadamlarımızı kutluyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yıl ki Ramazan teması 'Hiç kimse kimsesiz kalmasın bu Ramazan ve her zaman.' Bizlere bütün hizmetlerde rehber, örnek ve önder olan ve kimsesiz bırakmayan Sayın Valimize şükranlarımızı sunuyorum. Bu, Sayın Valimizin Al-i Cenaplığıdır" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Valisi Güzeloğlu, İl Müftülüğünün İftar Yemeğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement