Vali Güzeloğlu Mersin'den Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Vali Güzeloğlu Mersin'den Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Vali Güzeloğlu Mersin\'den Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Valiler Kararnamesi ile Kocaeli’ne atanan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bugün Vali Konağı’ndan gözyaşlarıyla uğurlandı.

27.09.2014 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Valiler Kararnamesi ile Kocaeli'ne atanan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bugün Vali Konağı'ndan gözyaşlarıyla uğurlandı. Vali Güzeloğlu, "Sözün bittiği, kelimelerin çok zor ifade edildiği bir anı yaşıyorum. Her şey için en önemlisi şahsımızda devletimize ve şahsımıza gösterdiğiniz güven, ilgi ve sevgi için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Güzeloğlu'nun Mersin'den ayrılması dolayısıyla Cumhuriyet Alanı'nda bulunan Vali Konağı önünde tören düzenlendi. Mersin'in her kesiminden vatandaşların ve il protokolünün katıldığı tören öncesinde, kendisini uğurlamaya gelenleri, eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte kapıda karşılayıp tek tek öpen ve konak içerisinde ağırlayan Vali Güzeloğlu, gösterilen ilgi karşısında duygularını gizleyemedi. Ayşe Güzeloğlu ise veda töreni sırasındaki vedalaşmada, vatandaşlarla birlikte gözyaşı döktü.

Konak önünde düzenlenen törene Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, merkez ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, gaziler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Konak önünde toplananların sevgi gösterileri ve alkışlarla eşi Ayşe Güzeloğlu ile el ele platforma çıkarak bir konuşma yapan Güzeloğlu kalabalığa, "4,5 yıla yakın bir süre büyük bir onur, gurur ve sorumlulukla yönetme şerefine nail olduğum, ülkemizin en önemli, en güzel ve en stratejik illerinden biri olan Doğu Akdeniz'in incisi Mersinimizde birlikte çalışmaktan büyük bir mutluluk duyduğum, birlikte aynı havayı solumaktan, Mersin'i yaşamaktan, Mersin'e hizmet etmekten aynı onuru taşıdığımız çok değerli Mersinliler" diye seslendi.

İnsan hayatının sınırlı süresi içerisinde hayatına değer katan, hayatını anlamlı kılan ve zenginleştiren unsurun hayırla anılmak, hoş bir sada kalmak olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Biz gerek inancımız gerekse yönetim anlayışımızla hep buna talip olduk. Tabelalara değil gönüllere, yazılara değil sözlere talip olduk, bu sevgiye talip olduk. İnsanımızın yüreğindeki özüne, o güzelliğine dönük yolculuğumuzu, arzumuzu ve niyetimizi her nerede olursa olsun hayata hem geçirmeye hem de bunu sizlerle paylaşmaya çalıştık. Allah'a şükrediyorum, hamd ediyorum, bir fani olarak çok büyük bir onuru ve sevgiyi bizlere bahşetti. 28 yıllık kamu hizmet hayatımın 13 yıllık valilik görev sürem içerisinde 2010 Haziran'ında Mersin ile buluştuk. Mersin'i gelmeden sevmek, her düzeyiyle bilmek arzusuyla Mersin'e geldik. Her an yine Mersin'i bilmek, Mersin'i bilerek Mersinliye hizmet etmek ve Mersin'i sevmekle geçti. Bilin ki, bundan sonra da aynı gönül duyguları yine Mersin'i sevmeye, Mersin ile ilgili her şeyi izlemeye ve gönlünde Mersin için çok özel bir yerde Mersin'i taşımaya devam edecek. Ama şüphesiz ki, bizi en mutlu edecek olan da tüm değerli Mersinlilerin gönlünde bir parçacık yerimiz olduğunu da bilmek olacak" diye konuştu.

Tayin haberi çıktığından bu yana ailesiyle birlikte Mersin'in her bir kişisine minnet ve şükran duyduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Mersinlilerin hak etmediğimiz kadar bize dönük güzel düşüncelerine, Mersin'i sahiplenmesine ve sağ olsun vefa göstermesine minnet duyuyorum. Mersin Türkiye'dir dedik. Mersin bu ülkenin her rengini, her güzelliğini, her kesimini temsil eden bir barış ve kardeşlik kentidir dedik. Hamd olsun ayrılırken Mersin'i bir barış, kardeşlik ve bir güzellik şehri olarak bırakıyorum ve tüm Mersinlilere Mersin'in bu güzelliğine katkı sağladıkları için devletim ve şahsım adına içtenlikle teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"SÖZÜN BİTTİĞİ ANI YAŞIYORUM"

"Her başlangıcın bir sonu, her tayinin de bir ayrılışı var. Hayat da bu zaten" diyen Güzeloğlu, şöyle devam etti: "Asıl olan ne kadar süre kaldığınız ve ne kadar süre orada bulunduğunuz değil, kaldığınız süre içerisinde ne yaptığınız, nasıl anıldığınızdır. Ben Mersin'i çok hoş ve bizim için çok değerli anılarla bırakıyorum. Mersin'i ve bundan sonraki gelecek her gününün emin olarak ve net olarak daha güzel olacağına inanıyorum. Sözün bittiği, kelimelerin çok zor ifade edildiği bir anı yaşıyorum. Ben her şey için en önemlisi şahsımızda devletimize ve şahsımıza gösterdiğiniz güven, ilgi ve sevgi için çok teşekkür ediyorum. Bugün son kez Mersin Valisi olarak ama hiç bitmeyen bir Mersin sevdalısı olarak sizlere hitap ettim. Var olun, sağ olun. Allah her türlü güzelliği milletimize, Mersinimize, sizlere versin, sevdiklerinizle birlikte nice güzel günlere sağlık içerisinde ulaşmayı nasip etsin. Her kişisine, her köşesine, uçan kuşuna, Mersin'e selam olsun. Allaha ısmarladık, sağ olun, var olun."

GÖZYAŞLARI VE ALKIŞLARLA UĞURLANDI

Güzeloğlu, konuşmasının ardından eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte kendisini uğurlamaya gelenlerle tek tek öpüşerek vedalaştı. Ayşe Güzeloğlu'nun da gözyaşlarını gizleyemediği uğurlamada özellikle kadınların, "Anlatılmaz bir duygu. Çok emek sarf ettiler, hepimizin üzerinde çok emekleri var" diyerek ağlamaları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi'nden bir gazinin, "Baba Hakkını helal et. Bizden tarafı helal olsun. Siz gazilerin babasısınız. Saygı ve hürmetle anıyoruz" demesi, işitme engelli sporcuların da "Mersin seninle gurur duyuyor" sloganı ve "Helal olsun sana Vali Baba' şarkısıyla vedalaşmaları dikkat çekti. Güzeloğlu, engelli sporcuların üzerlerindeki mavi tişörtleri çıkararak, 'Sayın valimiz sizi çok seviyoruz' yazılı beyaz tişörtlerle yaptıkları sürpriz karşısında da mutluluğunu gizleyemedi. Son olarak Mersin basını ile de vedalaşan Güzeloğlu, daha sonra Ayşe Güzeloğlu ile birlikte aracına binerek alkışlar eşliğinde alandan ayrıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Güzeloğlu Mersin'den Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement