Vali Güzeloğlu'ndan Turizm Haftası Mesajı - Son Dakika
Yerel

Vali Güzeloğlu'ndan Turizm Haftası Mesajı

Vali Güzeloğlu\'ndan Turizm Haftası Mesajı

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Turizm haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

14.04.2015 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Turizm haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Turizm Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında Türkiye'nin turizm potansiyelinin en önemli kaynaklarından biri haline geldiğini ifade etti. Güzeloğlu yayımladığı mesajın devamında şu ifadelere yer verdi: "Sahip olduğu zenginlik ve derinlikleriyle, turizmde gerçekleştirilen atılımları ile Türkiye'nin dünya turizmi içindeki önemi giderek artmaktadır. Tarihi ve kültürel mirasımız, muhteşem doğal zenginliğimiz ve yatırımlardaki hızlı artış Kocaeli'mizi, yıldızı parlayan bir marka haline getirmektedir. Tarihsel geçmişinin yanında sahil kenti olan bölgemiz turizm potansiyeli ile de önemli avantajlara sahiptir."

"Kökleri tarihin derinliklerine uzanan, nice medeniyetlerin gelip geçtiği, imparatorluklar şehri İstanbul'un Anadolu'ya açılan kapısı olan Kocaeli'nin her adımında tarih, her köşesinde geçmişten izler bulunmaktadır. Karadeniz kıyısındaki birbirinden güzel koyları, denize sıfır noktasından başlayan yemyeşil bitki örtüsü, Kartepe Kayak Merkezi, doğal park ve mesire alanları, termal su kaynakları ve eşsiz güzellikleri ile turizm çeşitliliğinin yaşanabildiği ender iller arasındadır."

"Ekonomik gelişme açısından vazgeçilmez değer haline gelen turizmden ülke ve kent adına daha fazla pay alabilmek için sahip olunan değerleri, geçmişten günümüze taşınan doğal mirası, el sanatları ile turizmde çeşitlendirilebilir faaliyetler artırılarak, tanıtılması gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; Kocaeli'nin sahip olduğu derinlik, güzellik ve zenginlikleri ile Türkiye'nin turizm sektöründeki gelişimine katkı sağlamasını ve ilimizde bulunan bütün turizm değerlerinin ön plana çıkarılacağı bir yıl olmasını temenni ediyor, Turizm Haftasını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Güzeloğlu'ndan Turizm Haftası Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement