Vali Harput Tahtakale Esnafını Gezdi - Son Dakika
Güncel

Vali Harput Tahtakale Esnafını Gezdi

Vali Harput Tahtakale Esnafını Gezdi

Bursa valisi Şahabettin Harput Tahtakale'de esnafı, yöre sanatçılarını ve el sanatları ustalarını ziyaret etti.

25.03.2013 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tahtakale'de bulunan Aşıklar çay ocağında yöre sanatçılarından türküler dinleyen Bursa Valisi Şahabettin Harput, burada insan huzur buluyor, ortamınız çok nezih sizlere teşekkür ederim dedi.

Esnafların ve vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Vali Harput kabak oyma ve süsleme sanatçısı Bedri Karalar ile görüşen ve bu konuda bilgi alan Vali Harput, Tahtakale'nin Bursa için ayrı bir önemi olduğuna vurgu yaparak bu bölgenin daha da güzelleşeceğinin altını çizdi. Özellikle İznik bölgesinde yetişen değişik bir tür kabağı kuruduktan sonra değişik şekil ve motifler ile süsleyerek aksesuar yapan bu ustalarımızı ben kutluyorum. Bursa'nın tanıtımında önemli katkıları olan Bedri Karalar yeni ustalar yetiştirerek bu işi yaygınlaştıracak. Bursa, Turizmde daha büyük atılımlar ile iyi ilerlemeler kaydettiğini görüyoruz. Bu arkadaşlarımızın yaptıkları çalışmaların boşa gitmemesi ve karşılığını bulması lazım. Büyük bir sabır, maharet ve ustalıkla yaptıkları bu çalışmalardan dolayı kendilerini kutluyorum dedi.

Kabak süsleme ustası Bedri Karalar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Turizme olan katkılarınızı bilen biri olarak Bursa'ya özgü 30'a yakın Bursa resimleri ve figürleri ile aplik ve buzdolabı süsü yapıyorum. Gelen misafirlere Bursa'mızın Kılıçkalkan, Hacivat- Karagöz, Teleferik ve Yeşil motifli süs eşyalarımızı vermenizi istiyorum dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Harput Tahtakale Esnafını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement