Vali Kahraman, Sümbül Valide Sultan Kız Kur'an Kursu Hafızlık Bölümü Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika
Yerel

Vali Kahraman, Sümbül Valide Sultan Kız Kur'an Kursu Hafızlık Bölümü Temel Atma Törenine Katıldı

Vali Kahraman, Sümbül Valide Sultan Kız Kur\'an Kursu Hafızlık Bölümü Temel Atma Törenine Katıldı

İHYA Vakfı ile Erzincan Müftülüğünün girişimleri ve hayırseverlerin destekleriyle yapımına başlanan Sümbül Valide Sultan Kız Kur’an Kursu Hafızlık Bölümü temel atma töreni yapıldı.

20.11.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHYA Vakfı ile Erzincan Müftülüğünün girişimleri ve hayırseverlerin destekleriyle yapımına başlanan Sümbül Valide Sultan Kız Kur'an Kursu Hafızlık Bölümü temel atma töreni yapıldı.

Temel atma törenine Vali Süleyman Kahraman, Esenler Eski Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Mutlu, İHYA Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Yıldırım, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır ve davetliler katıldı.

Kur'anı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan temel atma töreninde bir konuşma yapan Vali Kahraman, temel atma töreninin gerçekleştirirliği ilim irfan mektebinin Erzincan'a hayırlı olması dileklerinde bulunarak; "Toplumun çekirdeğini aile oluşturuyor. Ailenin de neslin de devamı için; imanlı, ihlaslı bireyler yetiştirmek için kız çocuklarımızın iyi bir eğitim alması elzemdir. Ailelerine, topluma ve tüm insanlığa faydalı bireyler yetiştirdikçe istikbalimiz aydınlık olacaktır. Kuran öğrenmek ve öğretmek, gençlerimizi hak yoluna teşvik etmek hepimizin görevidir. Hayatımızı Kuran rehberliğinde yaşamalıyız. Bu açıdan Kuran'ı muhafaza sorumluluğunu üstlenen hafız kardeşlerimizin yetişmesi için uygun mekanlar oluşturmalıyız. Yeni nesillerin Kuran'a bağlı yaşaması için canlı Kuran diye tanımladığımız hafızlarımıza destek olmalıyız. Onların sayılarının artması için çalışmalıyız.İşte bu anlayışla temelini atacağımız Kuran Kursunun şehrimize, ülkemize ve dinimize hayırlı hizmetler yapmasını temenni ediyorum.Bu düşünceyle Sümbül Valide Sultan Kız Kuran Kursunun Hafızlık bölümünün yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rabbim yaptığımız yapacağımız hayırlarımızı kabul eylesin. Bizleri her zaman böyle hayır işlerinde bir araya getirsin." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kahraman ve katılımcılar Kur'an Kursu'nun temelini attılar. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Kahraman, Sümbül Valide Sultan Kız Kur'an Kursu Hafızlık Bölümü Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement