Vali Kahraman Vahşi Sulamanın Önüne Geçilmesi Gerektiğini Söyledi - Son Dakika
Yerel

Vali Kahraman Vahşi Sulamanın Önüne Geçilmesi Gerektiğini Söyledi

Vali Kahraman Vahşi Sulamanın Önüne Geçilmesi Gerektiğini Söyledi

Su havzalarının korunması ve yönetimi plan hazırlanması konusunda Erzincan’da ilki gerçekleştirilen Erzincan Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu toplantısı Erzincan Valisi Süleyman Kahraman Başkanlığında yapıldı.

20.11.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Su havzalarının korunması ve yönetimi plan hazırlanması konusunda Erzincan'da ilki gerçekleştirilen Erzincan Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu toplantısı Erzincan Valisi Süleyman Kahraman Başkanlığında yapıldı.

Düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Devlet Su İşleri 82. Şube Müdürü Abdurrahman Duşmuş, yaptı. Durmuş, konuşmasında; "Su havzalarında doğal kaynakların korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliği amacıyla; 17.10.2012 tarihinde su havzalarının korunması ve yönetimi plan hazırlanması konusunda yönetmelik yürürlüğe girdi. Tüm havzalarda koordinatör Valiler Başkanlığında havza yönetim heyetleri oluşturularak çalışmalara başlanılmıştır" dedi.

Ardından konuşan Vali Süleyman Kahraman, suyun yaşamdaki önemine değinerek, "Su deyince hayatı oluşturan dört ana unsur akla gelir. Bunlar, su, hava, ateş ve toprak. Su'dan vazgeçmemiz mümkün değil. Hayatın bir parçası. Bununla ilgili yeni oluşturduğumuz bir Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu var. Bu kurul toplantılarının ilki. Bundan sonraki toplantılarımız daha verimli daha hazırlıklı geçecektir. Su ile ilgili bir toplantının yapılması memnuniyet verici bir hadise. Bu işe Fırat Havzasının da katılması çok önemli. Su kadar Suyun kullanımı da çok önemli. Bu zamana kadar suyu hep babadan gördüğümüz vahşi sulama yöntemi ile kullandık. Aslında su kıt bir kaynak. Mevsimlerin durumuna göre suyumuz azalır, yada çoğalır. Az da olsa, çokta olsa suyu günümüzün teknolojisine göre kullanmalıyız" dedi.

Vali Süleyman Kahraman'ın konuşmasının ardından Fırat Havzasına ait Havza Koruma Eylem Planı sunumlar eşliğinde katılımcılara anlatıldı. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Kahraman Vahşi Sulamanın Önüne Geçilmesi Gerektiğini Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement