Vali Kalkan'a Yüksekova'da Coşkulu Karşılama - Son Dakika
Güncel

Vali Kalkan'a Yüksekova'da Coşkulu Karşılama

Vali Kalkan\'a Yüksekova\'da Coşkulu Karşılama

Yüksekova ilçesini ziyaret eden Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, izinsiz gösterilerin odak noktasında olan Cengiz Topel Caddesi'nde coşkuyla karşılandı Vali Kalkan: "Bu güven ve huzur ortamı sürdürülmelidir. İçimizde bu huzuru bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim, huzuru bozmak isteyenleri dışlayalım"

15.09.2013 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, "Bu güven ve huzur ortamı sürdürülmelidir. İçimizde bu huzuru bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim, huzuru bozmak isteyenleri dışlayalım" dedi.

Beraberindeki İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ile çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Yüksekova ilçesine giden Vali Kalkan, Cengiz Topel Caddesi'nde Kaymakam Yasin Tikdağ, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Yiğit, kurum amirleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşan Kalkan, vatandaşlarla sohbet ederek, iş yerlerini ziyaret etti.

Vatandaşların şaşkın ve meraklı bakışları arasında ziyaretlerini sürdüren Vali Kalkan'a, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Gezisinin ardından İlçe Kaymakamlığına geçen ve kurum amirleriyle yapacağı toplantı öncesi basın mensuplarına konuşan Kalkan, Yüksekova'nın gerek nüfus yoğunluğu gerekse ticaret hacmi olarak Hakkari'den daha ileride olduğunu anımsattı.

Esendere Sınır Kapısı'nın yanı sıra açılması planlanan Derecik Sınır Kapısı'nın da önemli kavşak noktaları olduğunu vurgulayan Kalkan, şöyle konuştu:

"Yapımı devam eden havaalanı da Hakkari için son derece önemlidir. Şırnak, Iğdır ve Bingöl havaalanlarıyla aynı tarihlerde ihale edilmesine rağmen bu bölgede çalışma yapan müteahhitlerin iş makineleri terör örgütü tarafından yakıldı. Bu nedenle de havaalanının tamamlanması gecikti. Diğer illerden hem Ankara'ya, hem de İstanbul'a ulaşım sağlanıyor. Açılan havaalanlarıyla vatandaşlarımız hem batıya, hem de Avrupa'ya rahat bir şekilde seyahat edebiliyorlar. Bizler de Yüksekova'daki havalanının bitirilmesi için üstümüze düşen bütün görevi kurum ve kuruluşlarımızla beraber, büyük bir kararlılıkla takip ediyoruz."

-"Temmeniz ve gayretimiz odur ki bu huzur ortamı devam etsin"

Kalkan, çözüm süreci sonrasında sağlanan huzur ortamının devam etmesi için el birliğiyle katkı sunulması gerektiğini bildirerek, yatırımın güvenli limanlara gittiğini, bu nedenle başta Hakkari olmak üzere bölgenin güvenli olması gerektiğini ifade etti.

"Temmeniz ve gayretimiz odur ki bu huzur ortamı devam etsin" diyen Kalkan, şunları kaydetti:

"Bölge insanı, bu coğrafyada yaşayan insanlar hizmetin en iyisine kavuşmuş olsunlar. Şüphesiz ki bu hizmete ulaşması huzur ortamıyla doğrudan alakalıdır. Otuz yıldır bu coğrafyada huzur olmadığı için bu hizmetlerde gecikme oldu. Bingöl, Muş ve Van kabuğunu kırmış sosyal yaşantı oldukça canlı. Ama bu Yüksekova ve Hakkari'de bir parça daha geride. Dolayısıyla bunun sorumluluğu ve hükümlülüğü hepimizin üzerinde. Buradaki huzurun devamını bizler elbirliğiyle sağlarsak muvaffak oluruz. Huzur, gelişmenin ve kalkınmanın en önemli unsurudur. Bir yerde huzur, güven ve istikrar varsa orda gelişme vardır. Dolayısıyla huzurun devamı için hepimiz el birliğiyle katkı sağlayacağız. Sokakta vatandaşlarımızla konuştuk esnaf ve çocuklarımız bizlerden iş istiyorlar. Haklı bir talep, ama buraya yatırım yapacak kişi de, 'ben sermayemi yatırdığım yerde geri dönüşüm isterim' diyor. Bu da onun en doğal hakkıdır. Dolayısıyla bu güven ve huzur ortamı sürdürülmelidir. İçimizde bu huzuru bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim, huzuru bozmak isteyenleri dışlayalım."

Konuşması sonrası basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından Vali Necmettin Kalkan, Esendere Sınır Kapısı ile okul inşaatlarında incelemede bulundu. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Kalkan'a Yüksekova'da Coşkulu Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement