Vali Karaloğlu, Köprülü Kavşakta İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Karaloğlu, Köprülü Kavşakta İncelemelerde Bulundu

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, inşaatı devam eden Misi Köprülü Kavşağı ve bölünmüş yolda incelemelerde bulundu.

27.08.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, inşaatı devam eden Misi Köprülü Kavşağı ve bölünmüş yolda incelemelerde bulundu.

Yol inşaatını gezen Vali Karaloğlu'na, Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Bekir Koç, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve müteahhit firmanın yetkilileri eşlik etti.

Çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Karaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya ile 4 ilçeyi Bursa'ya bağlayan ve 8 kilometresi bölünmüş yolun ve köprülü kavşağın en kısa sürede hizmete açılacağını söyledi.

Köprülü kavşak ile trafik akışı rahatlayacağını ifade eden Karaloğlu,  "Orhaneli istikametinde bulunan köprülü kavşağın bulunduğu yer özellikle heyelan konusunda çok sıkıntılı bir bölge. Burada geçmişte de çok sayıda heyelan yaşandı. Karayolları Genel Müdürlüğü Bursa Bölge Müdürlüğü de yolun 8,2 kilometrelik kısmını bölünmüş yol haline getiriyor" dedi.

Gümüştepe Mahallesi'ne (Misi Köyü) giriş çıkışta çok ciddi bir sıkıntının bulunduğunu belirten Karaloğlu, yapılan kavşakla bu sıkıntının ortadan kalkacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Gümüştepe Mahallemiz Bursa'nın en otantik mahallelerinden bir tanesi. Özellikle hafta sonunda çok sayıda insanımızın gelip, ziyaret ettiği bir yer. Yolu duble yol yaparken, Gümüştepe Mahallesi'ne girişi kolaylaştıracak köprülü kavşağın ihalesi de yapıldı. Yaklaşık 82 milyon liralık bir ihale ama gördüğünüz gibi çok ciddi bir heyelan bölgesi var. Heyelan ıslah çalışmaları şu an devam ediyor. Yoğun bir trafik altında bu çalışmalar yapılıyor. Zor bir iş, arkadaşlar yoğun bir gayretle çalışıyorlar. İnşallah en kısa zamanda köprülü kavşağın bağlantı kolları da bitirildiğinde Gümüştepe Mahallesi'ne giriş çıkış daha kolay, daha konforlu bir hale gelmiş olacak. Hemen köprülü kavşağın yanındaki araziyi de Nilüfer Belediyesi otoparka dönüştürüyor. Artık köye gelen vatandaşlarımız aracını otoparka bırakacak 150 metrelik bir yürüyüşle tarihi dokunun içerisine girmiş olacak. Hem mahallenin içini, tarihi dokuyu araçtan temizlemiş olacağız. İnsanlara daha çok yer açmış olacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Karaloğlu, Köprülü Kavşakta İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement