Vali Karaloğlu'ndan Akseki ve İbradı İnceleme - Son Dakika
Yerel

Vali Karaloğlu'ndan Akseki ve İbradı İnceleme

Vali Karaloğlu\'ndan Akseki ve İbradı İnceleme

Antalya Valisi Münir Karaoğlu, Akseki ve İbradı ilçelerinde incelemelerde bulundu.

09.12.2016 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valisi Münir Karaoğlu, Akseki ve İbradı ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, ilk olarak Akseki ilçesinde 800 yıllık Sarıhacılar Mahallesini ziyaret etti. Karaloğlu, burada İlçe Kaymakamı Murat Beşikci ve Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal tarafından karşılandı. Tarihi Sarıhacılar mahallesinde valilik tarafından desteklenerek yapılan meydan düzenlemesini inceleyen Vali Karaloğlu, daha sonra 400 yıllık tarihi cami, düğmeli evler ve antik yolu gezdi. Girişimci Mustafa Kavasoğlu tarafından yaptırılan ve içerisinde 5 bine yakın eser bulunan etnografya müzesini gezerek incelemelerde bulundu.

Akseki Kaymakamlık makamına geçen Vali Karaloğlu, Kaymakam Beşikci'den ilçedeki yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal'ı da ziyaret eden Vali Münir Karaloğlu, belediye çalışmaları ve valiliğin desteklemiş olduğu projeler hakkında da bilgi aldı. Belediye Başkanı Uysal, Akseki'ye yapılan yatırımlar ve verdiği desteklerden dolayı Vali Karaloğlu'nu teşekkür etti.

Akseki de muhtarlarla da bir araya gelen Vali Karaloğlu, "Antalya'nın bütün ilçeleri önemli, fakat Akseki ve Elmalı ilçeleri daha da önemli. Çünkü buralar doğası, kültürü, tarihi, mis havası ile bambaşka yerler. Bu güzelliği alternatif turizmde ön plana çıkaracağız" dedi.

Vali Karaloğlu: "Torosların zirvesi Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerimiz tarihi konakları, düğmeli evleri, kültürü, doğası, mis havası ile öne çıkan ülkemizin el değmemiş bakir ilçeleridir. Akseki'de geçmişte nüfus fazla iken nüfus azalmış. Köylerimizi boşaltmayalım. Nüfusa ihtiyacımız var. Buna çözüm bulmamız lazım. Bu bölgede yaşayan insanlar için iş olanakları yaratalım. Akseki'de alternatif turizmin içerisinde kış turizmi, av turizmi yapılabilecek çok ciddi malzemeler var. Bunun yanında bakir topraklarımızı da organik tarımla birleştirip alternatif turizm imkanları yaratalım. Türkiye'nin dört bir yanına göç etmiş Aksekilileri tekrar doğup büyüdükleri bu topraklarla mutlaka irtibatlandırmamız lazım. Bu bölge bu kadar sahipsiz kalmamalı. Nüfus problemini çözmemiz lazım. Akseki'ye her zaman olduğu gibi desteklerimizi sürdüreceğiz. Devletimizin imkanları var. Devletimizin tüm imkanlarını vatandaşlarımızın emrine veriyoruz."

Akseki ziyaretinin ardından İbradı ilçesine geçen Vali Karaloğlu, ilk olarak Ürünlü Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin en büyük yer altı gölü mağarası olan Altınbeşik mağarasını ziyaret etti. Tekneyle mağarayı gezen Vali Karaloğlu, daha sonra Ormana Mahallesinde düğmeli evleri gezerek vatandaşlar ile sohbet etti. Vali Karaloğlu, vatandaşların İbradı Koruma İmar Planı'na yönelik taleplerini de dinledi. Mahalle muhtarlarının da taleplerini dinleyerek Belediyeye yaptığı ziyaretin ardından ilçeden ayrıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Karaloğlu'ndan Akseki ve İbradı İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement