Vali Karaloğlu'ndan "Arkadaşım Diyabet Kampı"Na Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vali Karaloğlu'ndan "Arkadaşım Diyabet Kampı"Na Ziyaret

Vali Karaloğlu\'ndan "Arkadaşım Diyabet Kampı"Na Ziyaret

Karaloğlu: "Diyabet bir hastalık, evet ama hayatımıza baktığımızda, diyabeti, diyabetle yaşamayı öğrenen, diyabeti kavrayan insanların iş hayatlarında çok başarılı olduğunu da görüyoruz"

09.08.2014 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Diyabet bir hastalık, evet ama hayatımıza baktığımızda, diyabeti, diyabetle yaşamayı öğrenen, diyabeti kavrayan insanların iş hayatlarında çok başarılı olduğunu da görüyoruz" dedi.

Karaloğlu, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Endokrin ve Diyabet Bilim Dalınca İznik ilçesindeki Devlet Su İşleri (DSİ) Tesisleri'nde düzenlenen bir haftalık "Arkadaşım Diyabet Kampı"nın kapanış töreninde yaptığı konuşmada, katılımcılara diyabetle mücadelelerinde başarılar diledi.

Diyabetle yaşamanın zorluklarına değinen Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Diyabet bir hastalık, evet ama hayatımıza baktığımızda, diyabeti, diyabetle yaşamayı öğrenen, diyabeti kavrayan insanların iş hayatlarında çok başarılı olduğunu da görüyoruz. Ayrıca sağlıklı yaşam konusunda diğer insanlardan daha şanslı olduklarını görüyorum. Türkiye'de diyabet hastası olan birçok meşhur, değerli insan var. Bunlara baktığımızda, diyabet insanın hayatına disiplin katarken daha düzenli ve sağlıklı beslenmeyi de sağlıyor. Bu hastalığı tanımak ve bununla yaşamayı öğrenmek gerek. Kampın amacının da bu olduğunu düşünüyorum. Kampın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim."

Daha sonra Karaloğlu, kampa katılan çocuklarla sohbet etti.

KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun ise 1997 yılından bu yana her yıl 100 kadar diyabetli çocukla İznik Gölü kenarında kamp yaptıklarını anlattı.

Onlara diyabetle yaşamayı öğretmeye çalıştıklarını dile getiren Hatun, "Bu yıl kampımıza Tip1 diyabetli 80 çocuğumuz ve 'ağabey', 'abla' dediğimiz, çocuklarımızla ilgilenen 13 gencimiz katıldı" ifadesini kullandı.

Hatun, Karaloğlu'na "Arkadaşım Diyabet Kampı" için özel olarak hazırlanan tişört ile kitabı verdi. Karaloğlu da Hatun'a, İznik çinisi hediye etti.

Törene, İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Belediye Başkanı Osman Sargın, KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Tarkun, AK Parti İznik İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tolga Sanlı, İznik Devlet Hastanesi Başhekimi Aybars Alemdaroğlu, İznik Sağlık Grup Başkanı Derya Deniz, DSİ Tesis Müdürü Mustafa Beki, İznik Müze Müdürü Ömer Eren ve milli basketbolcu Alper Saruhanlı katıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Karaloğlu'ndan 'Arkadaşım Diyabet Kampı'Na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement