Vali Karaloğlu, Özalp'ta Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve Stk Temsilcileriyle Yemekte Buluştu - Son Dakika
Yerel

Vali Karaloğlu, Özalp'ta Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve Stk Temsilcileriyle Yemekte Buluştu

Vali Karaloğlu, Özalp\'ta Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve Stk Temsilcileriyle Yemekte Buluştu

Van Valisi Münir Karaloğlu, son 30 yıldır bir fitne uğruna, bir kirli oyun uğruna Türkiye'nin 300 milyar dolar harcama yaptığını belirterek "İnşallah bu yeni baharla birlikte bu çözüm süreci de başarıya ulaşır ve bu kirli oyunda devletimizin"...

13.04.2013 22:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Valisi Münir Karaloğlu, son 30 yıldır bir fitne uğruna, bir kirli oyun uğruna Türkiye'nin 300 milyar dolar harcama yaptığını belirterek "İnşallah bu yeni baharla birlikte bu çözüm süreci de başarıya ulaşır ve bu kirli oyunda devletimizin harcamış olduğu kaynaklar halkımızın emrine sunulur. İşte o vakit, şimdilerde yaptığımız yatırımların kat kat fazlası yapılır" dedi.

Van Valisi Münir Karaloğlu, beraberinde Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van Milletvekili Gülşen Orhan'la birlikte Özalp'ta bir dizi açılış ve incelemelerde bulundu. Kaymakamlık tarafından hizmete alınan Aile Kültür Merkezi'nin açılışını yapan Karaloğlu ve Orhan; daha sonra 4 ayda inşaatı tamamlanan Özalp Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencilerinin barındığı 350 yatak kapasiteli öğrenci yurdunu gezdi. Öğrencilerin kaldıkları odaları gezen Karaloğlu ve Orhan, öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin sorunlarını dinleyen Vali ve milletvekili, daha sonra inşaatı devam eden sosyal donatıları gezdikten sonra yine yapımı 4 ayda tamamlanan İmam-Hatip Lisesi'ne geçti. Burada üniversiteye hazırlanan öğrencilerin bulunduğu sınıfları dolaşan Vali Münir Karaloğlu ve Milletvekili Gülşen Orhan, öğrenci pansiyonu yemekhanesinde Özalp'ta bulunan kanaat önderleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileriyle bir araya geldi ve hükümetin başlattığı çözüm süreciyle ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı.

-SON 30 YILDA BİR FİTNE UĞRUNA BU ÜLKE 300 MİLYAR DOLAR HARCAMA YAPTI"

Davetlilerin onuruna verilen yemekte bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, bahar mevsimi ile birlikte hükümetin başlattığı çözüm süreci ve ülkede oluşan yeni baharın kendilerini ve bölge insanını umutlandırdığını söyledi. Şu anda Türkiye'nin yürüttüğü en hayati ve en önemli projenin 'Kardeşlik Projesi' olduğunun altını çizen Karaloğlu, "Son 30 yıldır

bir fitne uğruna, bir kirli oyun uğruna, bu ülke 300 milyar dolar harcama yaptı. İnşallah bu yeni baharla birlikte bu çözüm süreci başarıya ulaşır ve bu kirli oyunda devletimizin harcamış olduğu kaynaklar da halkımızın emrine sunulur. İşte o zaman bu yaptığımız işlerin kat kat fazlasını yapacağımızdan emin olun. Önemli olan devletin imkanlarının artmasıdır. Devletin imkanları arttıkça bu imkanları vatandaşımızla paylaşmaktan biz keyif alıyoruz. Özalp'a her geldiğimde yeni işlerin bitmiş olmasından büyük mutluluk duyuyorum. Geçen yıl Özalp'a geldiğimde İmam-Hatip Lisesi ve öğrenci yurdu daha temel seviyesindeydi. Bu yıl geldik, iki binanın içine giriyoruz. Bunlar bizi mutlu ediyor. Herkesin şundan emin olması gerekir: Ülkemizin geleceği bugününden daha iyi olacak. Ülkemize güvenin. Bu ülkenin onurlu, şerefli, başı dik birer vatandaşı olarak yaşamaya devam edin. Bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyun, onur duyun. Ülkenize güvenin, yöneticilerinize güvenin" dedi.

Vali Karaloğlu, hükümetin son 10 yılda Özalp ilçesine ve kendisinin 4 yıl önce göreve başladığı günden itibaren eğitim, sağlık, altyapı ve üstyapıya yapılan yatırımları anlattı. 2013 yılında eğitim başta olmak üzere yatırımlara devam edeceğini söyleyen Karaloğlu, müteahhitten kaynaklı Özalp Devlet Hastanesi'nin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yeni yapılacak ihalesinin ardından 2013 yılı sonunda hizmete açmayı planladıklarını kaydetti. Vali Karaloğu, kendisinin 2009 yılında göreve başladıktan sonra sayısız defa Özalp ilçesine geldiğini ve birkaç köyün haricinde gitmediği köyün kalmadığını anımsattı.

-"2009'DA 1 ADET OLAN LİSE SAYISI 4'E ÇIKIYOR"

Vali Karaloğlu, Özalp Van'ın önemli ilçelerinden, nüfus bakımından ikinci büyük ilçesi oluğunu ifade ederek, "Biz de ona göre Özalp'a önem veriyoruz. Özalp'ın işlerine önem veriyoruz. Özalp daha yaşanılabilir bir yer olsun, daha çağdaş bir yer olsun, insanımız daha mutlu olsun diye var gücümüzle ilimizin milletvekilleriyle beraber hizmet üretmeye çalışıyoruz. 4 yıldır Van Valisiyim. Özalp'ta 4 yıl önce sadece 1 lisemiz vardı. İmam-Hatip Lisesi, şimdi Sağlık Meslek Lisesi'nin temeli atıldı, bu yılki programa Kız Meslek Lisesi'mizi de dahil ettik. 16 derslikli Kız Meslek Lisemizi de inşallah bu yıl yapıp eğitim ve öğretime açmak istiyoruz. Özalp merkezde ayrıca bir ilköğretim okulumuzu yapıp hizmete açtık" dedi.

-"ÖZALP'IN 400 KİLOMETRELİK KÖY YOLUNDAN 350 KİLOMETRESİ ASFALT"

Köylerle birlikte kendileri 2003 yılında 199 olan derslik sayısını bugün 600'lere getirdiklerini ifade eden Vali Karaloğlu, "Derslik sayısı son 10 yılda üç kattan fazla artmış. Çaba sarf etmemizin sebebi -maalesef- ülkemizin doğusu ile batısı arasındaki kalkınmışlık, gelişmişlik farkı. Bu bölgelerimizin altyapıda, sağlıkta, eğitimde, ulaşımda eksiği vardır. Ama son 10 yılda yapılan büyük kamu yatırımlarıyla şuanda aradaki fark kapandı. Ülkenin batısından daha iyi olduğumuz konular da var diyebiliriz. Özalp'ın 400 kilometre köy yolu var. Bunun 350 kilometresi asfalt. Bu asfaltların bazıları bozulmuş olabilir, onları tamir edebiliriz. İkinci kat asfaltlarını yaparız. Ama 400 kilometrenin 350 kilometresini asfalt yapabilmiş bir devletimiz var. Bu oran, yüzde 85'e tekabül eder. Van Milletvekilimiz Gülşen Orhan'ın ilçesi Bahçesaray'da hala yüzde 8'lerdeyiz.

Özalplılar hep şunu söyler: '65 yıldır bizden vekil çıkmadı. İşte vekiliniz burada yollarınızın yüzde 85'i asfalt' Bahçesaray'daki köylerin asfaltlı yol açığını da bu yıl içinde kapatacağız" dedi.

-"KÖYLERİN DERSLİK VE LOJMAN İHTİYAÇLARI BU YIL TAMAMLANACAK"

Özalp'in köylerinden Dorutay İlköğretim Okulunda derslik sorunlarının olmadığını, ama lojman sorunlarının olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, "Bu yıl Dorutay'ta 12 tane öğretmen lojmanı yapacağız. Şemsettin Köyü'müzde 8 derslik, 4 adet lojman, Aksolguç İlköğretim Okulumuza 12 derslik, 6 adet lojman, Y. Tulgalı Okulumuza 5 derslik, 6 lojman, A. Tulgalı'ya 6 lojman,

Hazine'ye 5 derslik, 4 lojman, A.Ayazca'ya 2 derslik ve Özalp Merkez'e de 18 derslikli bir okul yapacağız. 16 derslikli bir Kız Meslek Lisesi ve 200 öğrencilik de pansiyon yapacağız. Biz eğitime çok önem veriyoruz. Bütün sorunların temelinde eğitimsizlik var. Yaşadığımız ekonomik sorunların altında da eğitim var. Sosyal sorunların altında da o var. Çocuklarımızı mutlaka okutmamız gerekir. Özellikle oran çok artmış olmasına rağmen hala orta öğretimde yani lise düzeyinde kız çocuklarımızı okula göndermiyoruz. Özalp'ta 2 tane kız yurdumuz var. Yakın köylere taşıma yapabiliyoruz. Okumak isteyen her kız çocuğuna devletin imkanları ölçüsünde yardım ediyoruz, edeceğiz. Lütfen çocuklarınızın okuması için yardımcı olun, bize de yardım edin" dedi.

-"KÖYDES PROJESİ KAPSAMINDA ÖZALP'A ÖNEMLİ HİZMETLER YAPILDI"

2005 yılından itibaren KÖYDES programı uygulandığını ifade eden Vali Karaloğlu, "Kaymakamlarımızın başkanlığında köy yolları ve köy içme sularında ciddi mesafeler aldık. Şu anda Özalp'in içme suyu; temel sorun değil. Yetmeyen köylerimiz var. Onları da bu yıl 2013 KÖYDES programına dahil ettik. Artık Van büyükşehir oldu. Artık köylerimizin yolları, içme suyu, kanalizasyonu, sulama işleri; 2014 Mart yerel seçimlerinden sonra büyükşehir belediyesine geçecek. Bütün köylerimiz mahalleye dönüştü, artık belediyelerimiz hizmet üretecekler. Köylere Hizmet Götürme Birliği, Kaymakamlık, Valilik, Özel İdare olarak bu yıl son yılımız. İnşallah bu yılı da hizmet dolu bir yıl olarak tamamlayıp 2014 Mart ayında yeni seçilecek büyükşehir belediye başkanımıza ve ilçe belediye başkanlarımıza köylerimizi teslim edeceğiz" dedi.

-"ÖZALP DEVLET HASTANESİ'NİN İHALESİNİ YAPARAK 2013 YILINDA BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ"

"İmam-Hatip Lisesi ve öğrenci yurdunu 4 ayda bitirip eğitim ve öğretime açtıklarını sözlerine ekleyen Vali Karaloğlu, "Yüksek öğrenim yurdunu 4 ayda bitirdik. Ama hastaneyi bitiremedik. Tabii ki hastane 4 ayda, 6 ayda bitmez. Hastanenin bitme süresi 2 yıldır. Çünkü hastaneler daha komplike yapılardır. Daha büyük yapılardır. Her hastanenin 2 yıl inşaat süresi vardır. Maalesef Özalp ve Erciş ilçelerinde hastanelerimizi yapan müteahhitlerimizde sorun yaşandı. TOKİ iki hastanenin de tasfiyesini gerçekleştirdi Erciş hastanemiz ihaleye çıktı, inşallah Özalp'ın da birkaç hafta içinde yeni ihalesi yapılarak 2013 yılının sonunda hastanemiz tamamlanmış olacak. Mevcut hastanenin koşullarının çok iyi olmadığını biliyoruz. Farkındayız. Zaten onun için bu hastaneyi yapıyoruz. İnşallah yıl sonunda beklediğimiz, özlediğimiz kalitede, konforda devlet hastanemizi de bitirip değerli halkımızın hizmetine sunmuş olacağız" dedi.

-"ÖZALP'I TENDÜREK'TEN GÜRBULAK SINIR KAPISINA BAĞLAYACAK YOLU YAPIYORUZ"

Vali Karaloğlu, karayollarındaki yatırımları her gün müşahede ettiklerini ifade ederek, "Van-Özalp, Özalp-Saray-Kapıköy, Van- Çaldıran yollarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Gerçekten devasa yatırımlar yapılıyor. Helalı hoş olsun. Bunlar gecikmiş yatırımlar. Ama bugün devletimizin imkanı var, gücü var. Bu imkanı ve gücü vatandaşının lehine kullanan bir yönetim anlayışı var. İnşallah bu yıl sonuna kadar Van-Özalp arasındaki yolu bitireceğiz. Aynı şekilde Van-Çaldıran yolunu da bitirmek istiyoruz. Van-Saray-Kapıköy yolu bu yıl bitmeyebilir. Ama o yolu da 2014 yılında tamamlayacağız. Bu yeni yollarla beraber Özalp'a daha kolay ulaşılabilir. Özellikle Özalp'ı kuzeye, yani Tendürek'e bağlayan Özalp-Çaldıran yolu da çok önemli. Özalp'ı Çaldıran'a, Doğubeyazıt'a, bu yıl Gürbulak Sınır Kapısına yakınlaştırmış olacak. Onun için hem Özalp için hem Van için önemli bir yol. Onu da bu yıl tamamlamış olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

-"SON 10 YILDA ÖZALP'A HÜKÜMETİMİZ TARAFINDAN, CUMHURİYET DÖNEMİNDE YAPILAN HİZMETLERİN 3 KATI KADAR HİZMET YAPILDI"

Daha sonra kürsüye gelen Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan da; çözüm süreci ve hükümetin Özalp ilçesine yaptığı yatırımları anlattı. Hükümetin son 10 yılda Özalp ilçesine Cumhuriyet döneminde yapılan hizmetlerin 3 katı hizmet yaptığını anımsatan Orhan, bundan sonra da hizmetlerin devam edeceğini kaydetti. Hizmetleri yaparken ülkenin en önemli ihtiyacı olan demokrasiyi es geçmediklerini vurgulayan Orhan: "Sizlere hizmeti sunabilmek için bir de memleketin ihtiyacı olan hakkı, hukuku, demokrasiyi, özgürlüğü de tesis etmeye çalışıyoruz. Size getirdiğimiz yatırımları birilerinin angaryasından, birilerinin kesesinden alırken, o soyulan bankaların sahiplerinin elinden alırken, bir de gasp edilen hakkımızı, hukukumuzu sizlerin önüne getirmişiz. Hiçbirimiz geçmişimize bakmadan bu gün olanları yargılayamayız" dedi.

-"30 YIL BOYUNCA GENCECİK ÇOCUKLARIMIZ ÖLDÜ"

Bu memlekette bir sistemin var olduğunu ifade eden Orhan, "Bir sistem vardı bu memlekette. Bir kitlenin hakkı, hukuku, geleceği için bütün memleket feda edilmişti. Batıda insanlara şu söyleniyordu: 'Terör bitsin, sonra hizmet getirelim' Ama ne oldu? Bu memleketin 30 yıl boyunca gencecik çocukları öldü. Neyin uğrun? Çatışma da bitmedi. Demokrasi, yol su, hizmet de gelmedi. Memleket de kaynaşmadı, birlik-beraberlik de gelişmedi. Bu gün nereden nereye geldik. Demokrasiyi memlekete mal etmişiz. Doğuyu batıya, batıyı doğuya anlatmışız. Yanlış lanse edilen Türkiye gerçeklerini anlatmışız. Hiçbir şekilde siyasette, askeriyede, poliste, hiçbir yerde kurumların tamamını itham etmiyoruz; ama memleketini sevmeyen ve memleketinin geleceğine dair hakkını, hukukunu, memleketinin erkini kullanan yanlış insanlar bu memleketi bu güne getirmişler" dedi.

İlçe Kaymakamı İsmail Çiçek'in de bir konuşma yaptığı toplantıda muhtarlar; hükümetin başlattığı barış sürecine destek verdiklerini dile getirdi. Sivil toplum kuruluş temsilcileri ve muhtarların taleplerini tek tek not alan Van Valisi Münir Karaloğlu temeli atılan Sağlık Meslek Lisesi inşaatında incelemelerde bulunduktan sonra yaklaşık 4 saat süren Özalp incelemelerini tamamlayarak karayoluyla Van'a döndü. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Karaloğlu, Özalp'ta Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve Stk Temsilcileriyle Yemekte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement