Vali Kılıçlar 15 Temmuz Gecesini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Vali Kılıçlar 15 Temmuz Gecesini Anlattı

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile telefonda görüştüğünü belirterek, "Sayın Kasırga'nın, 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçelim. Orada çalışmaları yürütelim' demesi üzerine biz Külliye'ye geçtik. Fakat Sayın Genel Sekreteri evinden çıkarken almışlar.

17.08.2016 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile telefonda görüştüğünü belirterek, "Sayın Kasırga'nın, 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçelim. Orada çalışmaları yürütelim' demesi üzerine biz Külliye'ye geçtik. Fakat Sayın Genel Sekreteri evinden çıkarken almışlar." ifadelerini kullandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre Kılıçlar, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen'in valiliğe yaptığı ziyarette, darbe girişiminin gerçekleştiği gece yaşadıklarını ve kalkışmayı engellemek için verdikleri mücadeleyi anlattı. Kılıçlar, kanlı işgal girişiminin durdurulmasında sivil toplum kuruluşlarının da büyük bir rol oynadığını belirtti.

Vatandaşların, atılan kurşunlardan, bombalardan korkmadıklarını göstererek, darbeci hainlere "dur" dediğini ifade eden Kılıçlar, darbe girişiminin yaşandığı gece yeni bir "bağımsızlık savaşı" verildiğini vurguladı.

Kılıçlar, 15 Temmuz gecesi 21.30 gibi Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan tarafından arandığını aktararak şöyle devam etti:

"İl Emniyet Müdürümüz Genelkurmay Başkanlığı içinden silah sesleri geldiğini söyleyince hazırlanıp, 10 dakika sonra konuttan ayrıldım ve Meclisin Dikmen kapısına geldim. Jandarma Alay Komutanı ve Garnizon Komutanını arayıp durumu tetkik etmelerini istedim. Fakat onları kışlaya girer girmez esir almışlar. O esnada jetler üzerimizden uçmaya başlayınca olayın bir darbe girişimi olduğunu anladım ve Sayın Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızı arayıp durum hakkında bilgi verdim."

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın o sırada uçakta olduğunu ve bu yüzden kendisine ulaşamadığını anlatan Kılıçlar, "Ardından saat 22.30 gibi Emniyet Genel Müdürü ve İl Emniyet Müdürümüzle kriz merkezine geçip güvenlik güçlerimizi koordine ettik." dedi.

Kılıçlar, alınan tedbirler hakkında bilgi vermek amacıyla, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga ile telefonda görüştüklerini belirterek, "Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Sayın Fahri Kasırga'nın, 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçelim. Orada çalışmaları yürütelim' demesi üzerine biz Külliye'ye geçtik. Fakat Sayın Genel Sekreteri de evinden çıkarken almışlar." ifadesini kullandı.

Kılıçlar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile sabaha kadar adli merciler ve güvenlik birimleri ile görüşerek gerekli çalışmaları yürüttüklerini anlattı.

Kılıçlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını, camilerden anons ettirerek bütün Ankara'ya duyurduklarını bildirerek, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız da Kazan'dan, Kızılcahamam'dan, tüm Ankara'dan Meclisimizi korumak, Genelkurmay'dan işgalcileri çıkarmak için koşup geldiler ve vatan uğruna, bağımsızlık uğruna şehit düştüler. Allah cümlesine rahmet etsin, gazilerimize şifalar versin. Bu vatanı, bu milleti de özellikle hainlerden korusun."

Hain girişim yaşandığı sırada tüm üyelerini meydanlara davet eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ı kutlayan Vali Kılıçlar, tüm Memur-Sen teşkilatına teşekkürlerini iletti.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın da darbe teşebbüsünün milletin kahramanca mücadelesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dik duruşu ve siyasi iradenin ortak tavrıyla bertaraf edildiğini belirtti.

FETÖ ve destekçilerini kınayan Yalçın, "15 Temmuz günü yaşadığımız, darbenin ötesinde bir işgal girişimidir. Önce işgali denediler. İşgal ordusunun karşısına millet çıktı. Millet, onuruna ve izzetine sahip çıkarak işgalcilere diz çöktürdü. Eğer bu millet olmasaydı 16 Temmuz günü istila başlayacaktı." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Kılıçlar 15 Temmuz Gecesini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement