Vali Kılıçlar: Kazan, Demokrasi Savaşında Gazi Olmuştur - Son Dakika
Güncel

Vali Kılıçlar: Kazan, Demokrasi Savaşında Gazi Olmuştur

Vali Kılıçlar: Kazan, Demokrasi Savaşında Gazi Olmuştur

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, darbe girişiminde 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan F-16'ları engellemeye çalışırken 9 şehit ve 82 gazi veren Kazan İlçesi'ne ilişkin olarak, "Kazanlılar destan yazdı.

23.07.2016 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, darbe girişiminde 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan F-16'ları engellemeye çalışırken 9 şehit ve 82 gazi veren Kazan İlçesi'ne ilişkin olarak,  "Kazanlılar destan yazdı. Kazan demokrasi savaşında artık hakikaten gazi olmuştur" dedi.

Vali Mehmet Kılıçlar, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan İlçe Kaymakamı Engin Aksakal ve Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile birlikte dün gece Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi'nde tedavi görenleri ziyaret etti.

Vali Kılıçlar ve beraberindekiler, Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi'nde yaralıları ziyaret ederken, darbe girişimi sırasında yaşadıklarına ilişkin bilgi aldı.  Vali Kılıçlar, darbe girişimi sırasında 4'ncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki duruma ilişkin olarak, emniyet yetkilileri ve Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile irtibat halinde olduklarını söyledi. Komutanlık önünde bekleyen vatandaşlara ateş açılmasından korktuğunu belirten Vali Kılıçlar, şöyle dedi:

"Maalesef korkum gerçek oldu. Şu anda 80'e yakın Kazanlı gazimiz ve 9 şehidimiz var. Allah'tan şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza geçmiş olsun diyorum. Kazan, demokrasi savaşında hakikaten artık gazi olmuştur. Allah hepinizden razı olsun, hepinize teşekkür ediyorum. Çok şükür yaralılarımızın durumu iyi, hepsi aynen bir daha olsa yine gideriz diyorlar. Vatan sevgisiyle dolu insanlarımız. Biz bu 15-16 Temmuz'da bu işi tersine çevirdiysek milletçe bu milletle beraber çevirdik. Ankara'da da Kazanlılar destan yazdı, ben kendilerine çok teşekkür ediyorum şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

"KAHRAMAN KAZANLILARA SELAM OLSUN"

Vali Kılıçlar, daha sonra Kazan Belediyesi'ni ziyaret ederek '15 Temmuz Anı Defteri'ne 'Kazanlı hemşerilerimizin otomatik silahların üstüne hep birlikte yürümelerine ve şehadetlerine şahit olduk. Kazanlı 9 şehidimize ve bütün şehitlerimize rahmet 82 yaralımıza acil şifalar diliyorum. Kahraman hemşerilerime ve onların önderi Belediye Başkanımıza selam olsun" diye yazdı.

- Kazanankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Kılıçlar: Kazan, Demokrasi Savaşında Gazi Olmuştur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement