Vali Kıraç Sığınmacı Ezidi Aileleri Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Vali Kıraç Sığınmacı Ezidi Aileleri Ziyaret Etti

Vali Kıraç Sığınmacı Ezidi Aileleri Ziyaret Etti

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, beraberindeki il müdürleri ile birlikte IŞİD saldırısından kaçıp gelen Ezidi Aileleri Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda ziyaret etti.

16.08.2014 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, Vali Yardımcıları Ahmet Dalkıran ve Ahmet Günaydın, Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ruken Tanaman, İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş ve diğer ilgililerle birlikte Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'na geldi.

19 AİLE BAŞVURDU BİR HAFTADA SAYI BİNE ÇIKTI

Vali Kıraç ve beraberindekiler Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş tarafından karşılandı. Ezidi Ailelerin barındığı Sanat Galerisi'nin idare odasında bilgi veren Çağdaş, 8 Ağustos günü 19 ailenin Diyarbakır'a gelerek kendilerine başvurduğunu geçen bir hafta içinde ise bu sayının bine çıktığını söyledi.

EZİDİLER BURADAN AVRUPAYA GİTMEK İSTİYOR

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda yaklaşık 400 kişinin kaldığını, diğerlerini ise Kayapınar Belediyesi Spor Kompleksi, Bağlar Belediyesi Spor Salonu ve Ticaret Odası'nın binasına yerleştirdiklerini söyledi. Çağdaş ailelere üç öğün yemek verildiğini, barınma ihtiyacının karşılandığını, sosyal hizmet uzmanları, psikologlar ve diğer uzmanlar tarafından çeşitli programlar yaptıklarını anlattı. Gelen ailelerin daha çok pasaportu olan Ezidiler olduğunu belirten Çağdaş, buradan Avrupa'ya gitmek istediklerini söyledi.

VALİ: İŞİD VAHŞETİNİ KINADI

Ezidi Aileleri'nin temsilcisini de dinleyen Vali Kıraç, Türkiye Cumhuriyeti olarak Suriye'de, Irak'ta ve Ortadoğu'da yaşanan insanlık dramı karşısında insani çaba ve destek içinde olduklarını söyledi.

Yaşanan vahşeti kınayan Vali Kıraç, gelenlere kucak açan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır halkına teşekkür etti. Hükümetin Mardin'in Midyat ilçesinde bir kamp kurduğunu ve arzu etmeleri durumunda gelen konukları buraya yönlendirmek istediklerini belirten Kıraç, "Kampta barınma, eğitim, sağlık ve sosyal hizmet sunma imkanı olacak" dedi.

Başbakanlığa bağlı AFAD tarafından Midyat'ta kurulan kampta Ezidi sığınmacı ailelerin daha iyi şartlarda barınabileceğini sözlerine ekleyen Vali Kıraç, kampta kalanların talepleri doğrultusunda başka ülkelere gitmek isteyenlerin işlemlerinin burada yapılacağını, bu konuyla doğrudan Dışişleri Bakanlığı'nın ilgileneceğini bildirdi.

SINIRA ULAŞAN EZİDİLERE KAPILARIN AÇILMASINI TALEP ETTİLER

Ezidi Ailelerinin temsilcisi kendilerine kapıları açan Türkiye'ye, barındıran ve her türlü ihtiyacı karşılayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, diğer belediyeler ile Diyarbakır halkına teşekkür etti. Temsilci, kısa zaman içinde 7 kez böyle katliamdan geçirildiklerini, kendilerini koruyacak bir imkânlarının kalmadığını ve Avrupa'daki akrabalarının yanına gitmek istediklerini söyledi. Bu konudaki işlemlerin hızlandırılmasını isteyen Ezidi ailelerin temsilcisi, pasaportu olmayan ve Şengal Dağı'ndan sınıra ulaşanlara kapıların açılmasını talep etti.

Vali Kıraç, bütün ilgili müdürlüklerle birlikte bir çalışma yapacaklarını ve kendileri ile daha sonra da görüşeceklerini anlattı. Vali Kıraç ve beraberindekiler daha sonra Sanat Galerisi'nin içindeki aileleri ziyaret etti. Vali Kıraç buradaki ailelere başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Vali Kıraç Sığınmacı Ezidi Aileleri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement