Vali Kıraç'tan İftar - Son Dakika
Yerel

Vali Kıraç'tan İftar

Vali Kıraç\'tan İftar

Diyarbakır Valiliği tarafından kentte faaliyet yürüten STK, Kanaat önderleri, vakıf ve cemaat temsilcileri ile basın mensuplarına iftar verildi.

19.07.2014 14:10  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır'da toplumun her kesimini temsil eden STK, vakıf ve dernek temsilcileri ile kanaat önderleri ve kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile basın mensuplarına iftar verdi.

Gazi Köşkün'deki iftar yemeğinde konuşan Vali Kıraç, katılımcılara Ortadoğu'da yaşanan savaşta zor durumda kalan insanlara dua etmesini istedi.

"İnsana insanca muamele yapmak, hem insanlık, hem inancımızın bir gereğidir" diyen Vali Kıraç sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"Bin aydan daha hayırlı bir günün olduğu bir günün içindeyiz. Mümkün olduğu kadar küskünlerin barıştığı, dargınların bir araya geldiği, kavganın şiddetin durduğu ki artık etrafımıza baktığımızda birçok ülkede kardeşlerimizin savaşta hayati tehlikelerini yaşamakta olduğu bir dönemi idrak ediyoruz. Suriye'de, Irak'ta, Libya'da aklınıza gelebilecek birçok ülkedeki insanlarımıza da, şu sofrada hep beraber, yönümüzü kıbleye dönelim, elimizi semaya kaldıralım Allah zorda olan bütün kardeşlerimize yardım olsun. İnşallah barış, temennilerimiz burada yerini bulsun ve yıllardır bu coğrafyada yaşayan sıkıntılar da son bulsun. Başlatılmış olan bu çözüm sürecimiz de nihayete ersin ve geçmişte bin yıldır devam eden kardeşliğimiz kıyamete kadar devam etsin"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Vali Kıraç'tan İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement