Vali Koca, Demiryolu Hattı İnşaatında İncelemede Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Koca, Demiryolu Hattı İnşaatında İncelemede Bulundu

Vali Koca, Demiryolu Hattı İnşaatında İncelemede Bulundu

Karaman Valisi Murat Koca, Karaman-Konya arasında bulunan mevcut demiryolu hattının çift hatta dönüştürülmesi projesi kapsamında başlanan çalışmaları yerinde inceledi.

22.02.2014 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman Valisi Murat Koca, Karaman- Konya arasında bulunan mevcut demiryolu hattının çift hatta dönüştürülmesi projesi kapsamında başlanan çalışmaları yerinde inceledi.

Karaman İstasyonundan Konya istikametine doğru başlayan ikinci demiryolu çalışmalarını, yerinde inceleyen Vali Koca, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında şu bilgiler verildi: "17 Şubat 2014 tarihinde yer teslimi yapılarak Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş ve Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş iş ortaklığı yükleniminde çalışmalara başlanan Konya - Karaman arası mevcut tek hattın çift hatta dönüştürülmesi projesinin proje bedeli 235 milyon 25 bin 754 TL, öngörülen bitim süresi ise 40 aydır. Çalışma yapılacak hat kesimi, Konya - Karaman istasyonları arası olup proje uzunluğu 102 kilometredir. Proje tamamlandığında Konya - Karaman arasında çalışan trenlerin mevcut 120 kilometre olan hızları 200 kilometre olarak yeniden düzenlenecektir. Proje kapsamında mevcut hattın yanına yapılacak 2. hat ile birlikte mevcut hattın da alt yapısı ve üst yapısı, öngörülen yeni hızlara göre değiştirilecektir. Proje çalışmaları Karaman İstasyonundan başlatılmış olup, Konya yönüne doğru devam etmektedir. Proje içerisinde Karaman Gar ve Çumra olmak üzere, 2 ayrı yerde şantiye kurulması hedeflenmiş ve bu çerçevede şantiye kurulum çalışmaları tamamlanma aşamasındadır. Bugüne kadar Karaman'dan Konya'ya doğru 4 kilometrelik kısmın kazı çalışmaları tamamlanmış olup devamındaki 4 kilometrelik kısmın kazı çalışmaları ise tamamlanma aşamasındadır. Kazısı biten ilk 4 kilometrenin dolgu çalışmaları ise devam etmektedir. Alt, üst geçit çalışmaları ile ilgili olarak ise Karaman'ın yaklaşık 2 kilometrelik Konya tarafında bulunan hemzemin geçitte üst geçit çalışmaları başlatılarak ve 30 metre uzunluğundaki fore kazıklardan arazi üzerinde 7 adet imal edilmiştir. Diğer taraftan kamulaştırma çalışmaları için gerekli onaylar alınmış olup süratle devam etmektedir. Kamulaştırma işleri için Karaman istasyonunda uzlaşma komisyonu kurularak vatandaşlarla görüşmeler başlatılmıştır. Karaman'dan Konya'ya doğru ilk 36 kilometre içerisinde çalışmaya engel herhangi bir sorun bulunmamakta olup, 36 kilometreden sonraki kısmın kamulaştırma çalışmaları da devam etmektedir." - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Koca, Demiryolu Hattı İnşaatında İncelemede Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement