Vali Koçak, Karacasu İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Koçak, Karacasu İlçesini Ziyaret Etti

Vali Koçak, Karacasu İlçesini Ziyaret Etti

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ilçe ziyaretleri kapsamında geldiği Karacasu’da ilçenin sorunları hakkında bilgi alıp elma ve pidenin tadına baktı.

21.11.2016 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ilçe ziyaretleri kapsamında geldiği Karacasu'da ilçenin sorunları hakkında bilgi alıp elma ve pidenin tadına baktı. Hamurun, çamurun ve demirin hayat bulduğu ilçede dolu dolu bir gün yaşayan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, ilçede yapılan seramik ürünlerini uzun uzun inceledi. 'Aydın'ın taşı toprağı altın' diyen Koçak, vatandaşlarla da yakından ilgilenip halkla bol bol hasbıhal etti.

Karacasu gezisine esnaf ziyaretleri ile başlayan Vali Koçak, karşılaştığı çocuklara hediyeler dağıtırken vatandaşların talep ve beklentilerini sordu. Vali Koçak'ın ziyaretinde uzman hekim sıkıntısı ve küçülmeye gideceği söylentileri eksik olmayan hastane konusu, eski yüksekokul binasının nasıl değerlendirileceği ve bitmeyen Karacasu yolu ön plana çıktı. Vatandaşların sorunuyla yakından ilgilenen Aydın valisi Ömer Faruk Koçak, personel sıkıntısını dile getiren daire amirlerine sert çıktı. Bir esnaf Karacasu'nun sürekli geriye gittiğini ifade edip "Sanayi tesisi yok. Hep geri gidiyoruz. Nüfus taşınıyor. Karı-koca işsiz kalacağım korkusu yaşamasın. Nüfusumuz sürekli azalıyor. Belediye sadece işçi alıyor başka bir şey yapamıyor" dedi.

ÖĞRETMEN SORUNU

Karacasu'ya 18 km. mesafedeki Dikmen Mahallesi sakinlerinden Yıldıray Dürge mahallelerinde bulunan ilkokula atanan öğretmenlerin rapor alıp derslere girmediklerinden yakındı. 17 öğrencisi bulunan okulda atanan öğretmenlerin uzak olması sebebiyle okula gelmediklerini, başka öğretmenlerin derslere girdiğini söyleyen Dürge, konuyu Vali ile paylaştı. Vali Koçak sorunla ilgilenecekleri söyleyip gerekirse taşıma sistemiyle sorunu çözecekleri ifade etti.

ZİRAAT ODASINI GEZDİ

Karacasu Ziraat Odasını da ziyaret eden Koçak, oda binasının mütevaziliği karşısında "Ziraat Odası kendisine değil çiftçiye harcamış" yorumunda bulundu. Koçak, Odada tarım danışmanı olarak görev yapan Ziraat Mühendislerine "Bölgenin tarımını geliştirmek için tek bir karar alınacak olsa bu olmalı ve sahada gördüğünüz en büyük problem nedir" sorularını yöneltti. Karacasu elmasının tadına bakan Koçak elmayı çok beğenirken, organik olmasının artı değer olduğu ifade etti. Koçak "Aydın'ın taşı toprağı altın, altı da üstü de çok değerli" dedi.

Hacı Ali Ağa Cami'de namaz kılıp incelemelerde bulunan Vali Koçak cami hakkında bilgi aldı. Caminin restorasyona ihtiyacı olduğunu ifade eden Koçak daha önce yapılmış restorasyonları da beğenmediğini kaydetti. Koçak, camide muhafaza edilen Sakal-ı Şerif'i de ziyaret edip müezzin Avni Yağdıran'dan bilgi aldı.

DAİRE AMİRLERİNİ UYARDI

Daire amirleriyle düzenlenecek toplantı için gittiği Hükümet Konağında Kadastro Biriminin önünde mesai saati olmasına rağmen kapıda bekleyen vatandaşları gören Koçak yetkilinin nerede olduğu sorup hemen vatandaşlarla ilgilenilmesi talimatı verdi. Kaymakamlıkta düzenlenen toplantının ardından Koçak İlçe hastanesinde incelemelerde bulundu. Şehit Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı'nın baba ocağını ziyaret eden Koçak, çömlekçileri de gezip esnaftan ürünlerin yapılışı hakkında bilgi aldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Koçak, Karacasu İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement