Vali Koçak'tan Suriyeliler İçin Genelge - Son Dakika
Yerel

Vali Koçak'tan Suriyeliler İçin Genelge

Vali Koçak\'tan Suriyeliler İçin Genelge

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, iç savaştan kaçarak Elazığ’a gelen Suriyeliler için yapılacak çalışmaları içeren genelge yayımladı.

01.01.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, iç savaştan kaçarak Elazığ'a gelen Suriyeliler için yapılacak çalışmaları içeren genelge yayımladı.

Ülkelerinde yaşanan iç karışıklıktan kaçarak Elazığ'a gelen Suriyeli sığınmacılar için Vali Ömer Faruk Koçak başkanlığında bir kurul oluşturuldu. Resmi kurumlarla sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği kurulda alınan kararlar Vali Koçak tarafından kamuoyuna duyuruldu. Vali Koçak, konuyla ilgili yayımladığı 12 maddelik genelgede, Suriyeli sığınmacıları en iyi şekilde ağırlamak için gerekli çalışmaları titizlikle yürüttüklerinin altını çizerek, çalışmalar yapılırken kurumlar arası işbirliğinin en üst seviyede tutulacağını kaydetti. Elazığ'da yaşayan Suriyeli vatandaşlar için alınacak önlemler şöyle:

"Kurumlar arası oluşturulan üst kurul 2 ayda bir değerlendirme amaçlı bir araya gelecek, çalışmaların takibi ve koordinasyonu AFAD İl Müdürlüğü sekretaryasında Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş tarafından yapılacak. Kamu veya özel sağlık kuruluşlarından faydalanacak Suriyeli vatandaşların kayıtlarının olup olmadığı kontrol edilecek. İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığınca tüm Suriyeli vatandaşlar kayıt altına alınacak. İnsani yaşam standartlarına uygun barınma şartları oluşturulacak ve gerektiğinde ev kiraları kurumlar tarafından karşılanacak. Eğitim çağı nüfusunda olduğu tespit edilen kişilerin eğitimleri ile ilgili oluşturulan etüt merkezi ve sınıflara yeni ilaveler yapılacak. Çalışabilir durumda olanların istihdamı ile ilgili İŞKUR Müdürlüğünce bir tarama çalışması yapılacak. Dilencilik ve kötü alışkanlıklar edinmiş olanlara müsaade edilmeyecek.

İlgili tüm Kamu Kurum ve kuruluşları ile STK'ların desteği alınarak bir sosyal destek planlaması ve çalışması yapılacak. Okullarda ve camilerde Suriyeli vatandaşların durumları ile ilgili bilgilendirme yapılacak. Suriyeli vatandaşlara bağışta bulunmak isteyenler için Ziraat Bankası Elazığ Şubesi'nde hesap açılacak." - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Koçak'tan Suriyeliler İçin Genelge - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement