Vali Kolat Hes Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika
Güncel

Vali Kolat Hes Çalışmalarını İnceledi

Vali Kolat Hes Çalışmalarını İnceledi

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Çelebi İlçesi yakınlarında yapılması planlanan hidroelektrik santralinin çalışmalarını inceledi.

20.08.2014 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Çelebi İlçesi yakınlarında yapılması planlanan hidroelektrik santralinin çalışmalarını inceledi. İlçe ziyaretleri kapsamında, Kaymakam Yunus Can İnal'ı ziyaret eden Kolat, ilçedeki çalışmalar hakkında İnal'dan bilgi aldı.

Kolat, kaymakamlık ziyaretinin ardından Kızılırmak üzerine kurulması planlanan HES inşaatında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Kolat, buradaki HES çalışmasının zaman zaman gündeme geldiğini hatırlatarak, bazı vatandaşların bir takım şikayetlerinin olduğunu söyledi.

Bu şikayetleri ilgili firmayla görüşerek bir komisyon oluşturduklarını anlatan Kolat; Firma da ciddi manada anlayış gösterdi. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bundan sonrada sürdürecek. Biz de yerinde inceledik. Vatandaşlar açısından ciddi bir mağduriyet söz konusu değil ama mağduriyeti olanlar içinde elimizden gelen desteği, yardımı yapacağız dedi. HES'in önemli bir çalışma olduğunu dile getiren Kolat, enerjinin ülke açısından önemli bir sorun olduğunu ifade ederek, ülkenin birçok yerinde bu tür çalışmaların devam ettiğini anımsattı. Kolat şöyle konuştu; Bu çalışmalar devam ederken elbette çevreye, tarım arazilerine zarar vermeden, vatandaşların sağlık ve huzur içerisinde ekonomilerini de olumsuz etkilemeyecek şekilde götüreceğiz. Hep beraber takipçisi olacağız. Bir yol varsa bu hukuk yoludur. Biz bir hukuk devletiyiz. Hukuk devletinde eğer hukuka aykırı bir uygulama varsa yetkili merciler, mahkemeler ve idari birimler vardır. Oralara müracaat edilmek suretiyle hak aranır.

Vali Kolat, beraberindeki Kaymakam Yunus Can İnal, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın'la birlikte Kalsit Maden Ocağı ve Çelebi Belediyesi Çok Amaçlı Kültür Merkezi'ni gezdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Kolat Hes Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement