Vali Kolat'tan İlçelere Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vali Kolat'tan İlçelere Ziyaret

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Sulakyurt ve Delice ilçelerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

14.08.2015 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Sulakyurt ve Delice ilçelerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

İlk olarak Sulakyurt ilçesine giden Kolat, Kaymakam Fikret Dağ ve Belediye Başkanı İsmail Bildik'i ziyaret etti ve ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Karaboğaz mevkisindeki Sulakyurt Sulama Barajı inşaatında incelemelerde de bulunan Kolat, AA muhabirine yaptığı açılamada, barajın bölgeye hayat vereceğini söyledi.

İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Kolat, "Sulakyurt barajımızın inşaatı 2 yıldır devam ediyor. İnşallah önümüzdeki eylül ayında büyük bir ihtimalle tamamlanarak bölge için oldukça verimli olacak. Çünkü sulama alanlarımız yüzde 10 civarında. Baraj sayesinde yaklaşık 2 bin 700 hektarlık alan sulanarak sulama alanları çok daha artırılmış olacak. Barajın tamamlanması durumunda bölgedeki sulanamayan araziler sulanarak daha verimli hale gelecektir. Bu nedenle barajımız, yöre için ülkemiz için büyük önem taşıyor. Barajda su tutulmasıyla birlikte aynı zamanda göl alanı da oluşacak ve bu yönüyle de ilçeye bir zenginlik katarak mesire alanlarına zemin hazırlanmış olacak. Bu bölge, ilgi odağı haline gelen bir mekan olmanın yanı sıra ormanlarımız daha da gelişerek bu alan bir cazibe merkezi haline dönüşecektir" diye konuştu.

Kolat ve beraberindekiler ilçede bulunan Şeyh Şami Türbesini ziyaret etti.

Daha sonra Delice ilçesine giderek Kaymakam Nevzat Karkacı ve Belediye Başkanı Turgut Özdem'i ziyaret eden Kolat, ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kolat, inşaatı devam eden kaymakamlık binasında yapılan incelemelerin ardından Çömelekkaya mevkisinde bulunan sulama havuzu, üzüm bağlarını ve Kırıkkale- Samsun karayolu üzerindeki köylü pazarını gezdi.

İlçe ziyaretlerinde Kolat'a İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar da eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Kolat'tan İlçelere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement